Els professionals de l'Hospital de Dénia s'uneixen a la campanya "Jo treballe en positiu" en el Dia Mundial del VIH

Los profesionales del Hospital de Dénia se unen a la campaña
  30/11/2022

L'Hospital de Dénia celebra aquest divendres una jornada d'actualització sobre VIH, coincidint amb el Dia Mundial de la infecció

En el Departament de Salut de Dénia hi ha 400 pacients VIH en tractament i seguiment

 

Professionals de l'Hospital de Dénia, pertanyent al Grup sanitari Ribera, celebren aquest divendres una jornada d'actualització sobre VIH, coincidint amb el Dia Mundial de la infecció. La inauguració de la jornada serà a càrrec del Director Gerent del Departament de Salut de Dénia, Dr. Javier Palau, que estarà acompanyat del Director d'Atenció Primària, Dr. Óscar Morell i la Cap de Servei de Medicina Interna, Dra. Patrícia Martín Rico.

En la trobada se celebrarà una taula redona en la qual s'abordaran qüestions, com la importància de la prevenció, del diagnòstic precoç i la desestigmatización. En aquest sentit la Dra. Martín Rico subratlla que "hui dia el problema del VIH no són els tractaments, que tenen sobrada efectivitat i han igualat l'esperança de vida a la de les persones que no conviuen amb el virus; sinó el diagnòstic tardà i no oblidar l'ús adequat de totes les formes de prevenció".

A més de les proves que, poden adquirir-se en les oficines de farmàcia, és fonamental que els pacients amb sospita acudisquen als dispositius disponibles: serveis d'Urgències dels hospitals, els centres d'Atenció Prevalguera, els centres d'Atenció a la Dona o als de Malalties de Transmissió Sexual per a fer una determinació de VIH i, en cas positiu, poder tractar-los.

La Cap de Medicina Interna del Departament de Salut de Dénia posa l'accent en la detecció "ja que és fonamental tractar a aquests pacients a temps, no sols perquè no desenvolupen la malaltia, que afebleix el seu sistema immune, sinó també per a reduir les possibilitats de transmissió". Afig que "quan el pacient està ben tractat i sense virus detectat en sang, no pot transmetre el VIH, encara que tinga relacions sexuals desprotegides. No obstant això això no és obstacle per a eludir la protecció, que és la millor arma de prevenció per al VIH i altres MTS -Malalties de Transmissió Sexual-".

"Jo treballe en positiu"

Els professionals del Departament de Salut de Dénia també s'han unit a la campanya #YoTrabajoPosi+ivo formada per 19 entitats en una dotzena de comunitats autònomes, l'objectiu de les quals és desestigmatizar als pacients VIH en els entorns laborals. A més assessoren empreses per a millorar el seu compromís social en les àrees de drets humans, gestió de la diversitat i promoció de la igualtat d'oportunitats.

En aquest context els professionals de Marina Salut han elaborat un vídeo en el qual participen especialistes de Medina Interna, Preventiva, Diagnòstic Biològic i Farmàcia. En ell, destaquen la importància de la prevenció, el diagnòstic precoç, la desestigmatización i la no discriminació.

<<< Tornar a la portada