Els socialistes de Calp aposten per l'energia solar i la sostenibilitat

Los socialistas de Calp apuestan por la energía solar y la sostenibilidad
  17/12/2021

 

El Grup Municipal Socialistes ha presentat en el ple dues mocions relacionades amb la utilització d'energia solar fotovoltaica en edificis públics i la participació en els plans NextGenerationEU dotats amb 800.000 milions d'euros, i que han sigut aprovades.
    La primera moció va encaminada a la implementació de l'Agenda 2030, en la qual s'estableix, entre altres objectiu, frenar els forts increments d'emissions contaminants i, a més, reduir els costos del servei. La generació i el consum d'energia neta, apunten els socialistes, ha d'anar parella amb un pla municipal de renovació energètica d'edificis. Com a exemple citen la necessitat d'habilitar captadors d'aigua calenta sanitària mitjançant energia solar en les instal·lacions esportives. Per això, la moció reclama fer un estudi i posar en marxa un pla de captació d'energia fotovoltaica en totes les cobertes dels edificis municipals susceptibles de posar-les. 
    La segona moció insta la creació d'un departament de cerca i gestió de subvencions, amb especial atenció als fons NextGenerationEU, integrat per professionals per a una gestió eficaç d'aquest.

<<< Tornar a la portada