Canfali Marina Alta

Els termòmetres superen els 40 graus a la comarca en una jornada d'alerta taronja

Los termómetros superan los 40 grados en la comarca en una jornada de alerta naranja
  09/08/2019

Es podrien arribar a màxims històrics

Els termòmetres han superat aquest divendres els 40 graus en diferents punts de la comarca com Pego, Dénia, Ondara o la Vall d'Ebo a la setmana més asfixiant de calor del que es portes d'estiu. Si bé en els dies 6, 7 i 8 de juliol s'havien aconseguit xifres sufocants -en Dénia el 6 de juliol va ser de 39,5º-, avui els registres han sobrepassat la barrera dels 40º, aconseguint-registres de rècord com els 41, 7è de Pego o els 40.1 a Dénia. No obstant això, aquestes temperatures han estat acompanyades de vents de ponent més secs que en la jornada de dijous, quan els 35-36º i els vents més humits van proporcionar la sempre desagradable sensació de "basca".

Dimarts, per exemple, el vent de Llebeig va protagonitzar un curiós escenari, amb temperatures més elevades a Dénia i altres zones del nord de la comarca i més suportables en els municipis del sud. La humitat i sensació de "basca" es va deixar notar també durant la jornada de dimecres, amb vents generalment fluixos que no van alleujar en excés les temperatures.

La calor podria donar una treva a partir d'aquest dissabte i suavitzar les temperatures, segons la informació que ha facilitat MeteoXàbia.

 

Cercar notícies
Agenda