Els veïns del carrer Aristeu podran pagar les obres del clavegueram durant cinc anys 

Los vecinos de la calle Aristeu podrán pagar las obras del alcantarillado a plazos durante cinco años 
  23/09/2022

Els veïns del carrer Aristeu podran pagar les obres del clavegueram en cinc anys 

 

El cost del projecte ascendeix a 158.000 euros, del que l'Ajuntament aportarà el 10% 

 

La instal·lació del clavegueram al carrer Aristeu, situada en la zona del Montgó, seran finançades amb contribucions especials entre els dènou veïns afectats. Des de l'Ajuntament se'ls ha oferit la possibilitat de dividir el pagament en 60 mensualitats durant cinc anys amb el mínim interés legal. 

El projecte tindrà un cost de 158.000 euros, dels quals l'Ajuntament pagarà el 10%. La resta del pressupost -142.200 euros- serà assumit pels dènou propietaris afectats. A cadascun d'ells li tocarà desemborsar quasi 7.500 euros, encara que és possible que aquesta quantitat siga més baixa en cas que les obres es liciten per un preu menor. 

El regidor delegat del Clavegueram del Montgó, Mario Vidal, i el d'Hisenda, Paco Roselló, es van reunir el dijous amb els veïns del carrer per a informar-se sobre diferents aspectes del projecte de sanejament, que ha sigut redactat per l'oficina tècnica d'Aqualia. Les obres eixiran a licitació en poques setmanes i, segons el regidor, seran les primeres de la història de la ciutat de Dénia que es tramitaran per mitjà de contribucions especials. 

Mario Vidal, ha reconegut que el projecte “resultarà molt onerós per als afectats”. Però ha advertit que “les normatives vigents, tant europees com nacionals, han donat l'ultimàtum a les fosses i depuradores existents en el Montgó i tenim la urgent necessitat d'actuar”. Vidal assegura que “s'han buscat tot tipus d'ajudes i subvencions, i en aquests moments no existeix cap línia que puga afavorir aquestes actuacions”. 

Paco Roselló va anunciar les formes de pagament ajornat, la qual cosa ha alleujat una mica als propietaris. 

Actualment, s'estan redactant nous projectes de clavegueram en la zona del Montgó. El regidor de Clavegueram del Montgó ha assegurat que la seua voluntat és la de “estar sempre a la disposició dels veïns per a ajudar i millorar les actuacions previstes”.

Ha explicat que, paral·lelament a les ordres d'execució emeses en els últims mesos per a la connexió obligatòria d'aquells que estigueren prop d'un col·lector general existent, s'han celebrat diverses reunions amb veïns. Ha dit que fins i tot ha acudit als seus domicilis en moltes ocasions per a estudiar millor cada cas, s'han vingut desenvolupant diversos projectes en diverses conques. 

<<< Tornar a la portada