Els veïns demanen que es paralitzen els treballs de l'antena de telefonia mòbil de Les Rotes

Los vecinos piden que se paralicen los trabajos de la antena de telefonía móvil de Les Rotes
  26/11/2022

Denuncien la seua afecció a la seguretat i l'impacte paisatgístic d'una instal·lació de 30 metres d'altura 

 

Diversos veïns de la zona de Les Rotes on una companyia de telefonia mòbil preveu instal·lar una antena que li permeta donar servei a la zona han protestat enèrgicament davant l'Ajuntament de Dénia a tenor de l'impacte paisatgístic que tindrà la instal·lació i per qüestions relacionades amb la parcel·la i la seguretat dels residents. Els signants de la petició, una quinzena a mitjan setmana, demanen la paralització immediata dels treballs i es queixen de no haver sigut informats d'una actuació que els afectarà directament. 

La torre metàl·lica que servirà de suport d'antenes de telefonia va començar a construir-se el dimarts passat en una parcel·la residual. Pel que sembla, tindrà una altura de 30 metres que “supera amb escreix qualsevol altura màxima permesa en aquesta zona”, indiquen els veïns en l'escrit que han presentat a l'Ajuntament, en el qual parlen de “gran impacte visual” i afecció negativa als seus interessos. Afirmen que la base la columna metàl·lica té al voltant de 1,80 metres de costat i que no es compleixen les reculades mínimes per a una instal·lació d'aquesta envergadura -uns 30 m- “ni es podran complir per la grandària de la parcel·la”. 

Els afectats desconeixen si la instal·lació compta amb autorització, però indiquen que en qualsevol cas s'hauria d'haver notificat almenys als titulars de les parcel·les confrontants. 

  Quant a la possibilitat que la sol·licitud d'actuació s'haja realitzat pel procediment de declaració responsable, exigeixen que es declare ineficaç, “perquè afecta greument la seguretat dels usuaris en aquesta zona i produeix un gran impacte en el paisatge”. Insisteixen en el grau de consolidació de la zona, on només es permet la construcció d'habitatges unifamiliars la màxima altura dels quals és de dues plantes. 

<<< Tornar a la portada