Lourdes Boïgues presenta “Dibuixa’m el cos” a la biblioteca d’Els Poblets

  • Lourdes Boïgues presenta “Dibuixa’m el cos” a la biblioteca d’Els Poblets
  • Lourdes Boïgues presenta “Dibuixa’m el cos” a la biblioteca d’Els Poblets
  11/11/2022

La biblioteca Enric Valor d’Els Poblets s’ha tornat a convertir en un lloc de referència literària a la comarca amb la presentació de la novel·la per a adults “Dibuixa’m el cos”.

        L’acte, introduït pel regidor José Luis Mas per a excusar la presència per raons laborals del titolar de Cultura, Salvador Sendra, ha estat presentat per l’editor Manel Arcos, qui ha qualificat a l’autora Lourdes Boïgues com “un magnífic exemple de dona, en el que s’ha de fixar el feminisme de hui pel fet d’atendre els pares, als fills i compatibilitzar-ho amb el treball i la vocació literària”. Amb això ha elogiat el gust per traure una història de ficció després dels èxits aconseguit dins de la literatura infantil i juvenil i d’haver entrat per la porta gran de la creació literària amb la novel·la històrica “Fills de la fam” que, segons ha ressenyat, “el poble ha sabut valorar”.

        Per la seua banda, Boïgues ha comparegut per a introduir al públic congregat en una trama que gira al voltant d’una dona valenciana que acaba de complir els cinquanta anys divorciada amb un fill major, un treball que no la satisfà, unes amigues tronades, una mare impertinent i molts altres condicionants. Segons explica, malgrat eixe entorn el destí farà que prenga decisions que transformaran li transformaran l’existència i convertir la seua vida en un carrusel de sorpreses.

        “El llibre té un ingredient important que és l’erotisme, encara que no es una novel·la estrictament d’eixe gènere sinó que té molts ingredients com l’amor, el desamor, la tendresa i, sobre tot, l’humor” ha manifestat. Així mateix ha incidit en que “la sexualitat de la dona pot ser tan potent com la dels homes en qualsevol edat, el que contradiu allò de que  el sexe s’ha acabat per a ella quan deixa de ser fèrtil”.

        “La fantasia representa la llibertat que permet encarar la realitat des del punt de vista constructiu”, ha conclòs per a manifestar l’agraïment a Edicions del sud l’oportunitat de publicar en la nostra llengua a una escriptora autodidacta. 

       

<<< Tornar a la portada