Masymas supermercats creix en 2022 un 11,5% amb una facturació de més de 360 milions d'euros

Masymas supermercados crece en 2022 un 11,5% con una facturación de más de 360 millones de euros
  29/03/2023

Masymas supermercats, de la distribuïdora valenciana Juan Fornés Fornés SA, va facturar durant l'any passat 360,6 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 11,5% en comparació amb els resultats de l'exercici anterior. 
    La cadena va tancar 2022 amb 117 supermercats distribuïts en tota la Comunitat Valenciana i a la Regió de Múrcia. Entre ells 36 establiment sota l'ensenya masymas basic (botigues de menor grandària). En conjunt, la mercantil ocupa 2.690 persones. En matèria de personal, la cadena ha organitzat 30.000 hores de formació en diferents matèries per a la seua plantilla durant aquest últim any.
    Durant 2022, va centrar el seu esforç a avançar en l'adaptació i la millora dels seus establiments. En concret, va escometre la reforma integral de quatre supermercats (situats a Santa Pola, Guardamar, Puçol i Castelló de la Plana). La cadena també ha continuat ampliant la secció Cuina, on diàriament s'elaboren plats casolans per a portar basats en la dieta mediterrània. Actualment hi ha 21 botigues que compten amb aquest servei. 
    En el passat exercici va destacar la implantació del servei de compra en línia en la companyia i l'obtenció de la certificació del magatzem central de residu Zero (el 95% dels residus generats es reutilitzen).
    El director general de la cadena, José Juan Fornés, assenyala que 2022 ha sigut un any “complicat” en el qual masymas ha hagut de fer un gran esforç per a no repercutir l'increment general de preus en el producte final, i avança que ho continuarà fent malgrat les circumstàncies adverses com les actuals.
    Entre les previsions per a enguany, masymas continuarà escometent noves obertures i també remodelant supermercats, amb una inversió prevista de 12 milions d'euros. Entre les actuacions està prevista la inauguració de dos nous establiments, un a Peníscola i un altre en Grau de Castelló, i la reforma integral d'altres dos punts de venda a la província d'Alacant (Moraira i Xixona).
    D'altra banda, la cadena continuarà avançant en la seua aposta per la botiga ecoeficient. En 2023, de fet, la firma instal·larà plaques fotovoltaiques per a l'autoconsum en deu botigues més i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en altres 25 establiments. 

<<< Tornar a la portada