Canfali Marina Alta

Mor l'ex alcalde de Benidoleig Juan Mengual

Mor l'ex alcalde de Benidoleig Juan Mengual
  17/03/2020

 

L’ex alcalde de Benidoleig, Juan Mengual Arbona, ha mort hui dimarts de forma sobtada a conseqüència d’una complicació clínica cardiaca, aliena a l’epidèmia del coronavirus. La desaparició als setanta cinc anys del que fora primer alcalde socialista de Benidoleig –de 1983 a 1996- després de la recuperació de la democràcia, ha sobrevingut d’improvís i ha commocionat al seu municipi natal i a la resta de la comarca on un caràcter afable i obert i la seua bonhomia el fera molt conegut i apreciat tant entre els afins políticament com entre els antagonistes. 

Des de l’Ajuntament s’ha declarat dol oficial en honor a una trajectòria en la que destaca la modernització d’infraestructures generals com la xarxa d’aigua potable i l’encintat de voreres, a més de l’habilitació de la plaça del País Valencià com a element vertebrador entre els nuclis del casc antic –conegut com el poble- i la carretera –zona d’eixample al voltant de la travessera de la CV-, que va acabar d’arrel amb les disputes veïnals al voltant de la ubicació de les berbenes de les festes en un o altre escenari. 

A banda de l’alcaldia, Mengual, conegut familiarment com “el Sou” entre els conveïns als que subministrara el pa a diari durant tota la seua vida, va ser molt destacat en els ambients de la cacera de conills amb l’emblemàtica gossa “Blanca” com a senyera, i en el mon de la columbicultura comarcal amb el colom “Natural” com a referent a final de la dècada dels 70 i principis de la dels 80. De fet, al terrat del despatx de pa que la Panaderia Mengual encara manté a l’antiga plaça de la Senyoria pel servei de les persones majors que habiten a la part de dalt del casc urbà, conserva el colomer dedicat a aquest exemplar que li va reportar diferents campionats.  

CANFALI MARINA ALTA s’uneix al dolor de la família, els veïns i els aficionats a la caça i als coloms de la comarca. Descanse en pau. 

Cercar notícies
Agenda