Més de 1.000 cursos gratuïts de LABORA en les professions amb més futur 

  • Más de 1.000 cursos gratuitos de LABORA en las profesiones con más futuro 
  • Más de 1.000 cursos gratuitos de LABORA en las profesiones con más futuro 
  21/11/2022

• L'oferta formativa, que comprén 23 famílies professionals diferents, es pot trobar al complet en la web puntlabora.gva.es 

 

• Els cursos atorguen, en la seua majoria, un certificat de professionalitat, i beneficiaran a unes 15.000 persones desocupades abans de final d'any 

 

Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha obert inscripció per a més de 1.000 cursos gratuïts en la seua pàgina web labora.gva.es dirigits de manera prioritària a persones desocupades. Aquests obriran el termini d'inscripció de manera gradual, a través de l'enllaç https://puntlabora.gva.es/puntlabora/formacion. Han sigut dissenyats per a dotar al seu alumnat de les competències professionals més demandades en els diferents sectors productius de la Comunitat Valenciana. La xifra total, a l'espera d'algunes confirmacions, pot superar els 1.150 cursos. Així, un total de fins a unes 15.000 persones podran beneficiar-se d'aquests plans formatius. Tots ells tenen previst donar principi abans de finalitzar el present any. 

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través de LABORA, ha destinat, durant aquest exercici, uns 54.000.000 euros per al Pla de Formació, després d'ampliar el pressupost inicial de 46 milions d'euros amb una partida extra per a fer costat als col·lectius vulnerables. D'aquesta manera, hi ha planificats 1.144 cursos fins hui. Aquests es divideixen en 23 famílies professionals, i afavoriran la inserció laboral de milers de persones desocupades, en sectors productius dinàmics, nous i per tant amb altes taxes d'ocupació. 

Els itineraris formatius tindran lloc tant els centres propis de LABORA Formació, com en entitats col·laboradores, per a les quals hi ha projectats 913 cursos, a més d'altres 141 en centres públics de Formació Professional, i uns 90 corresponents a la Formació Modular Transversal. La majoria de les accions formatives oferides permeten que l'alumnat obtinga un certificat de professionalitat oficial (amb tres nivells diferents), acreditant la seua capacitació per a l'acompliment de cada professió. Aquest tipus de documents són especialment valuosos per a les persones desocupades que no compten amb estudis reglats. 

Com inscriure's en els cursos 

Els cursos seran publicats progressivament en el portal Punt LABORA https://puntlabora.gva.es/puntlabora/formacion. Molts d'ells ja han obert el termini d'inscripció. 

El públic interessat podrà utilitzar diferents filtres per a buscar el curs ideal en cada cas, com ara paraules clau, àrees geogràfiques concretes o, com a novetat, la distinció entre els cursos amb termini d'inscripció obert, i aquells que estaran disponibles més endavant. A més, el personal orientador de LABORA també atén diàriament als qui tinguen qualsevol dubte sobre aquest tema, a més d'orientar-los per a triar els programes més s'adapten al seu perfil professional. La sol·licitud per a rebre assessorament personalitzat de manera telefònica es pot 

Tramitar, de manera senzilla, a través del següent enllaç: https://bit.ly/citaformacion. 

Un ampli catàleg de cursos 

La llista de cursos destaca tant per la seua quantitat com per la seua varietat i accessibilitat. Tots els programes són gratuïts i seran impartits per un professorat expert, amb l'objectiu de garantir una formació qualitativa i adaptada al nou paradigma digital, així com a les particularitats dels diferents sectors productius, i de les diferents províncies i comarques que vertebren el territori valencià. 

Així, els cursos de LABORA es classifiquen en 23 famílies professionals diferents: Activitats Físiques i Esportives; Administració i Gestió; Agrària; Arts Gràfiques; Comerç i Màrqueting; Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Hostaleria i Turisme; Imatge Personal; Imatge i So; Indústries Alimentàries; Informàtica i Comunicacions; Instal·lació i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Marítim i Pesquera; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Serveis Socioculturals i a la Comunitat; Tèxtil, Confecció i Pell; i Transport i Manteniment de Vehicles. 

Plans formatius a mesura de cada territori 

Els cursos de LABORA estan adaptats a les necessitats de cada àrea de la Comunitat Valenciana, connectant amb la seua estratègia Avalem Territori. Així, enguany s'han analitzat les àrees productives més destacades de cada comarca, amb l'objectiu de crear itineraris formatius per a oferir a les persones desocupades la possibilitat de trobar una ocupació, amb una perspectiva de proximitat geogràfica. 

LABORA reafirma el seu compromís d'atendre les noves necessitats socioeconòmiques de cada zona, renovant la seua oferta d'una forma eficient i prestant especial atenció als col·lectius amb majors dificultats per a aconseguir una òptima ocupabilitat, com poden ser: aquelles majors de 45 anys, les joves, les que tenen diversitat funcional, dones víctimes de violència de gènere, les que es troben sense recursos econòmics; etcètera. 

A més, un altre dels principals objectius de LABORA és detectar nous nínxols d'ocupació per al futur, programant diferents accions formatives, per a cadascun d'ells. Per a això, s'ha valgut tant de diferents eines de diagnòstic, com del suport de diferents agents institucionals i socieconómicos. Amb això, es busquen uns estàndards de qualitat, innovació, inclusió, adaptabilitat i ocupabilitat en tots els cursos oferits; segons la realitat del mercat laboral valencià i les necessitats específiques dels diferents territoris, així com de les seues respectives poblacions. 

 

<<< Tornar a la portada