Música i llum ambienten el preàmbul d’unes festes de la Soledat que aquesta nit coronen a Ainhoa Fernández i Sala Lozano com a regines

  • Música i llum ambienten el preàmbul d’unes festes de la Soledat que aquesta nit coronen a Ainhoa Fernández i Sala Lozano com a regines
  • Música i llum ambienten el preàmbul d’unes festes de la Soledat que aquesta nit coronen a Ainhoa Fernández i Sala Lozano com a regines
  05/07/2024

Les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat han tingut la tradicional obertura de teló amb l’encesa de llums des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de la Cort d’Honor, encapçalada per la regina de les festes Ainhoa Fernández. Preàmbul que ha estat ambientat pel concert de festes de la Unió Musical d’Ondara a la plaça Major la nit de dijous, i per les 21 salves d’honor a la patrona hui divendres a migdia per a encarar l’acte formal de coronació que tindrà lloc a les 23 hores d'aquesta nit a la plaça de bous amb l’epíleg musical de la macrodiscomòbil “Carnavalia on tour”.

        Aquesta vetlada obrirà formalment una agenda festera que es perllongarà fins el dilluns amb els següents actes i horaris:  

 

DISSABTE 6

        -De 11.30 a 13.30 h.: Parc infantil al voltant del Prado.

-A les 12 h.: Volteig de campanes i passa-carrer de la Comissió, Regines, Corts d’Honor i acompanyants de la Soledat 2024 per la zona del casc antic d’Ondara fins al recinte del Prado acompanyats per la Xaranga “Me’n fot”.

-A les13 h.: La comissió oferirà Cervesa a go-gó al voltant del Prado, per cortesia d’un col·laborador. Amenitzat per la xaranga “Me’n fot”.

-A les 14 h.: Paella popular dins del recinte del Prado, patrocinada per un col·laborador. Per reservar, cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024, amb un cost simbòlic d’1 euro.

-A les 19 h.: Gran desfilada de carrosses, comparses i cavalcadures amb eixida des del C.P. Sanchis Guarner amenitzat per la Banda Juvenil d’Ondara, la xaranga “Me’n fot”, la batucada OndarAttack i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals. L’itinerari serà col·legi Sanchis Guarner, avinguda de la Marina Alta, carrers  La Pau i Sant Doménech, plaça País Valencià per a acabar en el carrer Dr. Fleming, on es repartiran els premis de 400. 300 i 200 euros per les tres primeres carrosses; 300. 200 i 125 euros per a comparses; i 200, 125 i 75 per a cavalcadures.

-A les 22 h.: Sopar popular de cabasset al carrer Doctor Fleming on la Comissió de la Soledat 2024 posarà a disposició taules i cadires, i oferirà salmorra, i vi , amb la col·laboració de Bodegas Leopoldo i Vicanjola. La Comissió de la Soledat 2024 posarà a disposició taules i cadires.

-A les 0.30 h.: Gran revetlla a càrrec de l’Orquestra Montecarlo al carrer Doctor Fleming.

 

DIUMENGE 7

-A les 9 h.: Santa missa a l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 10.30 h.: Recollida de les Regines, les seues Corts d’Honor i dels Festers a càrrec de la xaranga “Me’n fot” i de la Unió Musical d’Ondara.

-A les 12 h..: Missa de malalts i impedits en honor a la Mare de Déu dels Desemparats al temple parroquial de Santa Anna cantada pel Cor Parroquial. Comptarem amb l'assistència dels majors de la Residència Mare de Déu de la Soledat i tindrem l’administració del Sagrament de la Unció de Malalts a qui ho sol·licite. En acabar, cercavila fins al geriàtric acompanyant als més majors. En arribar, la Comissió de la Soledat 2024 els farà entrega d’un obsequi.

-A les 18.30 h.: Recollida de les Regines Major i Infantil, Corts d’Honor i Comissió de Festes a càrrec de la Xaranga “Me’n fot” i de la Unió Musical d’Ondara fins l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 19.30 h.: Concentració a l’església parroquial de Santa Anna de veïns, associacions, altres col·lectius, Regines 2024 amb les seues Corts i acompanyants, Comissió de Festes 2024 i el rector per a dirigir-se al Convent, acompanyats per la Unió Musical d’Ondara, la xaranga “Me’n fot” i d’Ondara Colla de Dolçaines i Tabals que obrirà l’ofrena.

-A les 20 h.: Ofrena de flors a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat al Moll del Prado. En eixir la imatge  del Convent es farà un llançament de 21 salves. Una vegada finalitzat l’acte hi haurà un llançament de focs artificials a càrrec de Hermanos Caballer pirotècnicos S.L. A continuació, solemne trasllat de la Mare de Déu de la Soledat fins l’església parroquial de Santa Anna on es cantarà l’himne a la nostra patrona.

-A les 22.30 h.: Sopar popular al carrer Doctor Fleming a càrrec de la comissió. Es repartirà vi per gentilesa de Bodegas Aguilar i es posarà a disposició taules i cadires. Per reservar cal adquirir els tiquets anticipadament a la Comissió de Festes 2024.

-A les 00.30 h.: Gran espectacle “Tributo a Mecano” al carrer Doctor Fleming.

 

DILLUNS 8: FESTA MAJOR EN HONOR A LA PATRONA

 

        -A les 8 h.: Volteig general de campanes.

-A les 9 h.: Santa missa de l’Aurora a l’església parroquial de Santa Anna.

-A les 10 h.: Recollida de les Regines, Corts, acompanyants, festers i autoritats a càrrec de la xaranga “Me’n fot” i la Unió Musical d’Ondara.

-A les 10.30 h.: Santa missa a l’Església Parroquial de Santa Anna.

-A les 12 h.: Missa solemne en honor a la nostra patrona la Mare de Déu de la Soledat a l’església parroquial de Santa Anna, presidida pel bisbe emèrit d’Oriola-Alacant, Jesús Murgui Soriano i cantada pel Cor Capella Mare de Déu de la Soledat. Durant la consagració es farà el llançament de 21 salves d’honor a la venerada imatge i volteig general de campanes. A continuació tindrà lloc la benedicció de la pintura i restauració del retaule de la capella de Sant Rafael, a càrrec del pintor local Antonio Torres. Al finalitzar, es procedirà al llançament d’una espectacular mascletà diürna  a la ronda de la Generalitat i s’oferirà un vi d’honor a l’edifici del Prado, on estan convidats tots els veïns i veïnes de la vil·la i autoritats.

-A les 19.30 h.: Recollida de Regines Major i Infantil, Corts, acompanyants, comissió i autoritats per la Xaranga “Me’n fot” i la Unió Musical d’Ondara.

-A les 21 h.: Processó solemne en honor a la patrona d’Ondara per l’Itinerari de costum, acompanyada per la Unió Musical d’Ondara, la xaranga “Me’n fot” i d’Ondara Colla de dolçaines i tabals. En arribar la santíssima imatge de la Mare de Déu al Convent, després de la processó, la soprano Silvia Peña li cantara l’Ave Maria, acompanyada pel quartet format per Merxe Pineda i Carlos Argudo al violí, Verónica Zahonero a la viola i Paco Pineda al violoncel. La processó finalitzarà a l’interior de la capella amb el cant de l’Himne a la Mare de Déu de la Soledat i el llançament de 21 salves, abans de procedir al nomenament de la nova comissió de Festes del proper any 2025. A continuació hi haurà una mascletà nocturna en la ronda de la Generalitat.

 

FOTOS GASPAR

<<< Tornar a la portada