Cançons per a somniar i fireta colorida invoquen l’esperit tradicional del Sant Vicent de Benidoleig

  • Canciones remember i fireta colorida invocan el espíritu tradicional del Sant Vicent de Benidoleig
  • Canciones remember i fireta colorida invocan el espíritu tradicional del Sant Vicent de Benidoleig
  17/04/2023

La Cova de les Calaveres s’ha reivindicat com a cita tradicional obligada per a tancar les festes pasqueres amb les cançons remember del grup Somnis i el colorit de la fireta de primavera organitzada des de l’Ajuntament per a donar-li continuïtat a la festa de Sant Vicent.

        Els dos vessants s’han barrejat la jornada central de la celebració dedicada al predicador dominic que es considerat el sant valencià més universal per a congregar a un veritable allau de visitants a l’explanada de la gruta per als que les obres de remodelació de l’accés no han suposat cap obstacle.

No obstant, la festa va abastar també a la vespra on, des de l’hora d’esmorzar els veïns visitaren la barbacoa disposada des de l’agrupació local de Protecció Civil per donar ambient a l’activitat de les paradetes variades de regals, artesania i alimentació que han integrat una fireta amenitzada per diferents actuacions, espectacles i tallers. En especial, ha estat el públic infantil el que ha gaudit intensament d’ambdós jornades d’una celebració que ha invocat el seu origen de mans de les successives generacions de la família Mas que, per efecte d’una promesa adquiriren una imatge de Sant Vicent Ferrer a finals del S.XVIII que encara es conserva en temple parroquial.

El regidor de Turisme, Lucas Alberola, s’ha congratulat de la resposta dels veïns per a, un altre any més, rememorar la tradició mitjançant una multitudinària participació tant en les activitats com en el dinar. A banda, ha agraït la disposició dels voluntaris de Protecció Civil per a assumir l’organització de la part gastronòmica de l’esdeveniment davant de l’absència aquest any de festers, que són normalment els que ho fan.

 

<<< Tornar a la portada