Naix un projecte un taller ocupacional vinculat a l'agricultura que pretén donar treball als usuaris d'Aprodesco 

Nace un proyecto que pretende dar trabajo a los usuarios de Aprodesco 
  17/11/2021

La Xarxa Agrícola del Creama i l'associació Aprodesco han posat en marxa el programa Cultivem Integrem, amb l'objectiu de crear un taller ocupació, on les persones usuàries de l'associació arriben a gestionar un xicotet viver de plantes hortícoles. Les llavors seran proporcionades per l'Estació Experimental Agrària (EEA) de Carcaixent, aquestes llavors estan incloses en el catàleg valencià de varietats hortícoles tradicionals. 

Per tant, al seu torn que es fomenta l'ocupabilitat de les persones amb diversitat funcional, també es fomenta l'ús de varietats agrícoles autòctones. I se li dona un doble caràcter diferenciador a aquest projecte que vincula la integració social i l'agricultura de proximitat. 

En una primera fase pilot, els planters seran oferits als agricultors i agricultores que gestionen un hort d'autoconsum no professional o per als horts urbans escolars. La finalitat última és aconseguir que aquest viver done treball a les persones usuàries de l'associació, arribant a cobrir les demandes de planters dels productors i les productores agrícoles professionals que formen part de la Xarxa Agrícola. 

La Xarxa Agrícola s'erigeix com una plataforma comarcal amb l'objectiu de revitalitzar el sector agrícola de la Marina Alta, creant un teixit entre els diferents actors del sector agrari i interrelacionant els diferents recursos de la comarca.

Aquest dilluns, es va realitzar una visita a l'Estació Experimental Agrària de Carcaixent, on les persones usuàries de l'associació van realitzar un taller de sembra i reproducció d'esqueixos i van conéixer de primera mà el Banc de Llavors Valencià. A més, van aprendre com gestionar un hort urbà i la creació de compostatge domèstic com a eina per a augmentar la matèria orgànica en el sòl agrícola.

Subscriu-te!