Negocis i col·lectius redoblen l’esforç per aprofundir en la Fira de Comerç i Associacions de Benidoleig com a referència pel producte natural de la comarca

  • Negocios y colectivos redoblan el esfuerzo por profundizar en la Fira Comerç i Associacions de Benidoleig como referencia por el producto natural de la comarca
  • Negocios y colectivos redoblan el esfuerzo por profundizar en la Fira Comerç i Associacions de Benidoleig como referencia por el producto natural de la comarca
  17/12/2022

A la segona ha anat la vençuda per als negocis i col·lectius participants en la Fira de Comerç i Associacions de Benidoleig de vore com el diumenge anterior la VII tenia que ser ajornada a causa de les inclemències meteorològiques que impedien el seu normal desenvolupament. Uns i altres, en un número sensiblement inferior al confirmat inicialment, han redoblat l’ànim per a reivindicar el producte natural i de proximitat de l’interior de la comarca com a principal referència de l’esdeveniment.

I es que segons subratllen els participants, aquest tipus de producte que té com a principal referència la mel i els seus derivats, el vi artesanal, o el pa, les coques o la rebosteria de forn de llenya, malauradament cada vegada més escàs en la societat de hui, pel que cal mantenir-lo i fer promoció d’aquest llegat com a millor fórmula per a evitar una desaparició que acabarem per lamentar.  

        La iniciativa ha tornat a tindre com a agent canalitzador a l’Ajuntament de Benidoleig, recolzat pels sectors comercial i social per tal de reivindicar la condició pioner del municipi en el turisme residencial com a pilar econòmic. Així col·lectius com les Ames de Casa, l’Agrupació Musical El Seguili,  l’Ampa del col·legi Mestral, el Caparra-rock i el Club de Caça, han fet causa comú en la jornada amb els establiments de detalls, la decoració, els complements de moda, l’art, la pastisseria, la floristeria, o els productes agrícoles i apícoles per a exhibir el potencial que atresoren i donar resposta a la demanda de serveis.

L’esdeveniment, orientat a les famílies, ha tingut com a principal atracció l’arribada de un Pare Noel que ha capitalitzat l’atenció dels més menuts de la mà de l’Agrupació de Protecció Civil que li ha habilitat un estand per arreplegar les cartes. Tot això ha estat ambientat musicalment per la banda de l’Agrupació Musical el Seguili, Matt Mason Live Músic, Musicantes i el grup The 3 Music Teers amb actuació especial d’Andrew Lysser, i animat per un parc infantil i jocs.

        Des de l’equip de govern de l’Ajuntament s’han congratulat de l’entusiasme amb que el teixit productiu i associatiu ha encarat l’ajornament per a tornar a configurar aquest aparador que aprofita la estratègica ubicació de la plaça de la Diputació com escenari per a donar visibilitat a les diferents ofertes de productes de proximitat i reivindicar el potencial de serveis de les empreses locals i el producte de proximitat. En aquest sentit, el regidor de Turisme, Lucas Alberola, ha agraït la disposició del cos de Protecció Civil per a assumir la infraestructura de l’esdeveniment en el vessant gastronòmic que ha estat complementat per l’arròs amb fesols i penques cuinat pel bar Colom com a dinar.  

 

<<< Tornar a la portada