Nou empreses i serveis de Calp obtenen el distintiu de qualitat turística

Nueve empresas y servicios de Calp obtienen el distintivo de calidad turística
  21/03/2023

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a nou empreses i serveis privats i públics de Calp el diploma de Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED) pel seu compromís per la qualitat de la destinació. Un segell que lluirà en l'Audrey's Restaurant, Centre de Busseig Dive&Dive, Eat Restaurant, Club Nàutic Les Basetes, Komfort Restaurant, Restaurant Port Blanc, Mare Beach Restaurant, la Casa Cultura Jaume Pastor i Fluixà i el Museu d'Història de Calp. Per a obtenir-ho, cadascun d'ells ha hagut de complir amb una sèrie de requisits com participar en mòduls de formació, assistències tècniques individualitzes i col·lectives, grups de millora i avaluacions.

            La Ciutat del Penyal d’Ifac compta ja un total de 39 empreses i serveis turístics adherits al SICTED, un projecte de millora de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat de Turisme, amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aquest sistema persegueix un mètode de qualitat homogeni per a tots els serveis oferts al turista dins d'una mateixa destinació, com són l'allotjament, agències de viatge, transports, restaurants, oficines de turisme, museus, comerços, serveis municipals, neteja urbana, etc.. Es tracta d'implantar estàndards de qualitat orientats a satisfer i fidelitzar el client.

            El regidor de Turisme, Paco Avargues, ha indicat que aquest programa és un dels eixos del Pla Estratègic de Turisme 2020 – 2030 i considera que “el sector públic i privat hem d'anar de bracet en qüestions de sostenibilitat, de la destinació turística intel·ligent i certificacions de qualitat”. Per part seva, el secretari autonòmic de Turisme, subratlla que “el turisme és el motor de la felicitat i Calp és un dels pobles més compromesos amb la qualitat del destí. S'ha produït una eclosió en els últims anys per la implicació del sector en els estàndards de qualitat”, en paraules de Colomer.

<<< Tornar a la portada