Ondara aprofundeix amb el festival “Arrels” com a proposta de posada en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes

  • Ondara aprofundeix amb el festival “Arrels” com a proposta de posada en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes
  • Ondara aprofundeix amb el festival “Arrels” com a proposta de posada en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes
  18/09/2023

Els regidors de Cultura i Promoció Lingüística d’Ondara, Nerea Mallol i Jordi Dominguis han presentat el festival la segona edició del festival “Arrels” com a proposta de posada en en valor de la cultura, llengua i tradicions valencianes:

Ambdós, acompanyats dels tècnics municipals de Joventut i Cultura, Pedro Gil i Ximi Vives, han detallat que l’esdeveniment compta un ampli ventall d’actes per a tots els públics del 5 a l’11 d’octubre entre els que es troben concerts de música en valencià i de música tradicional; danses, muixerangues, teatre, exposició de dibuixos sobre Jaume I, premi de composició i passa-carrers.

 

CONCERT DE SMOKING SOULS I COLOMET EL 9 D’OCTUBRE

 

A més, per segon any consecutiu, el dia de la festivitat està prevista la cerimònia de  el lliurament de les II Distincions 9 d’octubre, que suposarà la culminació dels actes commemoratius institucionals. Des de la Regidoria de Cultura s’ha aprofitat per recordar a la ciutadania que fins el dia 29 de setembre es poden presentar per Registre d’Entrada les propostes de candidatures de les persones o entitats que puguen ser guardonades enguany.

Al respecte, Nerea Mallol ha avançat la possibilitat d'impulsar alguns canvis als Premis 9 d’octubre per a pròximes edicions, com per exemple donar un premis en l'àmbit del País Valencià, per tal de donar més ressò als guardons.

El plat fort del programa d’”Arrels” arribaré la mateixa Diada dels tots els valencians amb el concert de Smoking Souls i Colomet a la plaça de bous, des de les 19 hores, amb entrada gratuïta. Mallol ha aprofitat per a incidir en que aquest serà el darrer concert d’acomiadament del grup pegolí a la Marina, abans de la seua aturada indefinida que, des de la seua constitució a 2010, presenta com a currículum quatre àlbums i dos EP.

Per la seua banda, Dominguis, ha donat compte de les activitats previstes per al públic infantil amb dos representacions escèniques i la III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre, dirigit a l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner, el qual tindrà un guardonat per cada cicle de primària. Guardonats que, segons ha remarcat, a banda de rebre el corresponent premi, veuran reconeguda la seua obra formant part del cartell anunciador del pròxim any.

            En concret, l’agenda d’actes és la següent:

 

DIJOUS 5

-A les 10 h.: Representació de teatre “El tresor perdut d’En Jaume I” a càrrec de l’Estranya Companyia al col·legi Sanchis Guarner.

 

DIVENDRES 6

            -A les 20.30 h.: Lliurament del VI Premi de Composició per a Dolçaina i piano. Vila d’Ondara” amb la interpretació per part de Josep Alemany i David Gonzàlez de les obres presentades en aquesta edició a la Casa de Cultura.

 

DISSABTE 7

-A les 18.30 h.: Actuació de la Muixeranga Segària, la Muixeranga Valls del Vinalopó i Nova Muixeranga d’Algemesí, acompanyats per la dolçaina Canya Badà a la plaça de bous. A continuació actuació del Grup de Danses de Pedreguer.

            -A les 23 h.: Actuació del grup valencià Va de dones a la plaça de bous.

 

DIUMENGE 8

            -A les 18.30 h. Presentació de l’espectacle “Volem” de Dani Miquel a la plaça de bous..

 

DIUMENGE 9

            -A les 11 h.: Passa-carrer pel poble amb d’Ondara Colla de dolçaines i tabals acompanyats per les “Ballaores d’Ondara”

            -A les 12 h.: Lliurament del II Premi d’Honor Vila d’Ondara a la plaça del Convent.

Ofrena d’una corona de llorer al Claustre de l’Ajuntament i actuació de les Ballaores d’Ondara i de la Muixeranga de la Marina Alta acompanyades per d’Ondara Colla de dolçaines i tabals.

            -A les 19 h.: Actuacio de Smoking Souls i Colomet a la plaça de bous. Entrada lliure.

 

DIMARTS 10

            --A les 10 h.: Representació de teatre “Balls de poble” a càrrec de l’Estranya Companyia al col·legi Marjals

 

DE DIMECRES 11 A DILLUNS 16

            -Exposició de la III edició Concurs de Dibuix 9 d’Octubre amb els dibuixos de l’alumnat del CEIP Sanchis Guarner a la Casa de Cultura.

 

 

<<< Tornar a la portada