Ondara avala la commemoració del Dia mundial sense cotxes amb projectes de mobilitat sostenible

  • Ondara avala la conmemoración del Día mundial sin coches con proyectos de movilidad sostenible
  • Ondara avala la conmemoración del Día mundial sin coches con proyectos de movilidad sostenible
  24/09/2021

El mapa d'itineraris segurs per a anar a escola; la instal·lació de pilars retràctils al centre històric; o el repintat de passos de vianants amb senyalització d’indicacions adaptades -accessibilitat cognitiva- projectats en els últims mesos han aprofitat a l’Ajuntament d’Ondara com a aval per a commemorar el Dia mundial sense cotxes.

        El regidors de Mobilitat Urbana i Sanitat, Francesc Giner i Mari Carmen Velázquez, han comparegut per a donar a conèixer el projecte impulsat en la població conjuntament amb els departaments de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana i Sanitat, on volen posar el focus en la salut, perquè, segons mantenen “a més de l'exercici que suposa desplaçar-se de forma sostenible, en contaminar menys cuidem del planeta i ens cuidem a nosaltres”.

        Amb el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible, conjuntament amb els departaments de Medi Ambient i Seguretat Ciutadana, han posat en marxa una campanya encaminada a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

        Amb això han destacat les accions ja realitzades durant el mes d’agost, amb la instal·lació de pilars retràctils al centre històric en horari d’accés sols per a residents de la zona. Actuació que, segons mantenen “està emmarcada dins dels mesures proposades de millores de la seguretat viària i la convivència pacífica entre totes i tots els usuaris de les vies, ja siga cotxes, motos, bicicletes o vianants, ja que, els ODS de l’Agenda 2030 i concretament el nº11 Ciutats i comunitats sostenibles té, com a finalitat, aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles”.

En especial han incidit en que ara, amb l’acció que s’està duent a terme de repintat de passos de vianants amb senyalització d’indicacions adaptades, Ondara vol sumar-se al municipis que han posat en marxa el projecte d’accessibilitat cognitiva. “Aquesta iniciativa que posem en marxa consisteix en ubicar quatre pictogrames de color blau a la primera franja blanca dels passos de vianants, i té com a objectiu ajudar a persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) o diversitat funcional, a més d’educar vialment a xiquets i xiquetes i ancians”, segon detalla Giner, per a apuntar que els dissenys que s'han plasmat en els passos de vianants han sigut creats i validats per l'associació APROSDECO a través de Marina Gómez com a responsable en SAAC's i disseny accessible, mitjançant una col·laboració per a l'Ajuntament d'Ondara.

“Anem a potenciar el mapa d'itineraris segurs per a anar a escola, i continuar implementant la proposta de foment de la mobilitat per als col·legis, amb la intenció de potenciar els desplaçaments amb bici o a peu per a anar a escola; proposar comportaments responsables que permeten millorar els problemes derivats de l'excés de vehicles motoritzats en l'entorn de l'escola; i donar a conèixer els avantatges d'anar amb bici a l'escola i els adults al treball”, han conclòs ambdós regidors.

 

 

<<< Tornar a la portada