Orba homenatja al pilotari “Conillet” com a primer campió autonòmic orber professional

  • Orba homenatja al pilotari “Conillet” com a primer campió autonòmic orber professional
  • Orba homenatja al pilotari “Conillet” com a primer campió autonòmic orber professional
  23/12/2023

L’Ajuntament d’Orba ha rendit homenatge al pilotari local “Conillet” amb motiu de la seua recent consecució de la copa Caixa Popular d’escala i corda 2023 per a professionals.

        Els representants municipals, encapçalats per l’alcalde, Joan Ignasi Cervera, i el regidor d’Esports, Saoro Oliver, li han lliurat a Josep Roig Oliver un placa commemorativa amb el fang típic orber per haver estat el primer pilotari orber professional que conquesta un títol a nivell autonòmic com el que ha protagonitzat com a mitger per a l’equip de Montserrat aquesta temporada fent equip amb Marc al resto.

 

COPA CAIXA POPULAR D’ESCALA I CORDA

 

        Roig s’ha congratulat del reconeixement rebut pel fet que, segons ha dit “suposa un honor representar al poble que has nascut i sentir el suport que em donen a l’hora de tractar de retornar-lo posant el nom d’Orba el més amunt possible”. Amb això ha qualificat la temporada com a molt satisfactòria per haver arribat a les semifinals de la lliga, guanyat el trofeu de Dénia i acabar-la amb l’obtenció de la copa.

        “Conillet” ha mostrat la seua satisfacció per haver seguit l’estela del seu avi Pepet “el Conill” en el mon de la pilota, homenatjat en les festes del juliol per la seua trajectòria com a pilotari al que, segons ha dit “no puc igualar-me, encara que ha rebut l’homenatge el mateix any que ell”. Amb això ha mostrat la seua confiança per a que algun integrant de la pedrera del Club d Pilota d’Orba aconseguisca en els propers anys augmentar els èxits en un esport l’autòcton que ha tingut sempre al municipi com a lloc de referència.

        Per la seua banda, el regidor d’Esports ha elogiat la forma de viure la pilota des de xiquet per part de Josep Roig, per a acreditar la tradició inculcada per la família, primer a través de l’escola de pilota i després de la de tecnificació dirigida per Pigat en la modalitat d’escala i corda, i Moro amb raspall. Bagatge que el fa portar a arreplegar unes beques que l’han portat en definitiva cap al professionalisme, que tracta de compatibilitzar amb els estudis, i al que torna amb plena dedicació per a consolidar-se com a un dels millor mitgers del mon de la pilota en l’actualitat.

        El reconeixement en qüestió ha estat emmarcat en la disputa de les finals del VI circuit “a llargues”- La Bolata, que han convertit el carrer Major en una autèntica festa de la pilota valenciana.

<<< Tornar a la portada