Orba reedita la Setmana del Fang del 16 al 24 d’octubre

Orba reedita la Setmana del Fang del 16 al 24 de octubre
  08/10/2021

L’associació Amics del Fang d’Orba i Orbeta ha decidit donar-li un nou impuls a la Setmana del Fang que es va celebrar en 2019 i que, a causa de la pandèmia, havia quedat paralitzada l’any passat.

        Aquesta segona edició, segons han informat, tindrà lloc del 16 al 24 d’octubre amb una programació al voltant de la  terrisseria, que enguany tindrà el llibrell com a fil conductor. El programa configurat desenvoluparà tota una programació d’activitats variades com exposicions temporal, xarrades, concursos, Escape Room al Museu del Fang d’Orba, ruta i visites guiades, projecció de documentals terrissers. Tot això, enfocat de cara a tots els públics, quedarà complementat pel mercat del Fang d’Orba, amb paradetes de ceramistes locals i d’altres indrets del territori valencià, barrejades amb les de productes artesans, gastronomia, demostracions i tallers. En definitiva, activitats per a tots els públics.

        Amb eixa premis han reivindicat en un comunicat que “el fang es presentarà com un element sostenible, transversal i polifacètic que ha gaudit d’un memorable passat però que també té tot un futur per davant”.

Des de l'Ajuntament d'Orba, el qual col·labora amb aquesta programació, han fet pública la satisfacció en repredre aquestes activitats de la mà del col·lectiu Amics del Fang: “La tradició alfarera i la seua posada en valor sempre han sigut de gran importància per a aquest Ajuntament donada la importància que té en les arrels del nostre poble. S’ha elaborat una programació molt completa i interessant, és per això que animem als veïns i residents del municipi i dels poble del voltant a acudir a la 2a Setmana del Fang d’Orba i gaudir d'ella” han reivindicat des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni.

La 2ª Setmana del Fang compta com a novetat amb el I Concurs de decoració de balcons i finestres que ha esta convocat amb l’objectiu de que les cases d’Orba i Orbeta es decoren amb peces ceràmiques com a distintiu de la identitat terrissera del municipi desplaçant i substituint materials contaminants com els plàstics. El concurs té previst inaugurar-se a les 12 hores del dissabte 16, junt amb l’obertura de l’exposició temporal Les mil cares del llibrell a l’Espai Girona. 

Subscriu-te!