Ortolà i Ivars submergeixen el Centre d’Exposicions de Pego en el fons aquàtic de la marjal

  • Ortolà e Ivars sumergen el Centro de Exposiciones de Pego en el fondo acuático de la marjal
  • Ortolà e Ivars sumergen el Centro de Exposiciones de Pego en el fondo acuático de la marjal
  01/03/2023

L’enginyer pegolí Carles Ortolà Orihuel i el maquinista de La Xara, Natxo Ivars Ivars, han canalitzat el hobby que ambdós tenen per la fotografia subaquàtica per a configurar una col·lecció d’imatges que reflecteix el mon que n’hi ha baix les aigües del parc natural de la marjal de Pego-Oliva.

        La col·lecció que ha agafat el format d’una mostra exhibida al Centre Municipal d’Exposicions que l’Ajuntament de Pego regenta al carrer Hospital fins el 24 de març, ofereix al llarg de la trentena d’instantànies que la integren la biodiversitat que roman amagada a l’ull humà en aquest espai. Així, plantes com l’asprella o els gajols o espècies autòctones com la gambussa, el barb, la sangonera, la madrilla, el bleni, el gobi, la xangueta o la carpa han estat preses en indrets com el Pont de Benirrames, el Pas de Bullent, l’Ullal del Salinar, la Parà de Girateix o el Carapatar.

 

BASE D’UN CATÀLEG IMPULSAT DES DE L’AJUNTAMENT

 

        L’exposició ha estat inaugurada per la regidora de Cultura i Medi Ambient, Laura Castellà i pel regidor de Turisme, Ricardo Sendra, els quals s’han congratulat de que la tasca portada a cap pel autors haja permès adonar-se’n de la riquesa natural de l’espai, fins al punt de que l’Ajuntament les utilitze per a la configuració d’un catàleg. “Quan en 2020 Carles en va mostrar el que feien, em vaig quedar sorprès de les possibilitat que atorgava la seua iniciativa i ens vam posar en marxa per a que protagonitzaren una mostra que permetera posar en valor la tasca pel fet que era la millor manera d’homenatjar eixa disposició altruista que sempre és d’agrair”, ha apuntat Sendra.

No obstant, la responsable de Medi Ambient ha matisat que aquesta exposició arreplega no més la cara bonica de la part submergida de la marjal, per lo que ha emplaçat als autors a mostrar l’altra a mig termini com a reclam de la necessitat de portar a cap l’agenda sostenible 20/30.

<<< Tornar a la portada