Paqui Oller, presidenta de la bodega de Teulada, ha faltat als 72 anys

  • Paqui Oller, presidenta de la bodega de Teulada, ha fallecido a los 72 años
  • Paqui Oller, presidenta de la bodega de Teulada, ha fallecido a los 72 años
  • Paqui Oller, presidenta de la bodega de Teulada, ha fallecido a los 72 años
  • Paqui Oller, presidenta de la bodega de Teulada, ha fallecido a los 72 años
  25/03/2022

Teulada està de dol pel traspàs de Paquita Oller i Vila, una dona molt coneguda al poble perquè ha estat molt implicada en la vida cultural, social, esportiva i, fins i tot, econòmica. De fet, portava 23 anys al capdavant de la Bodega Cooperativa Sant Vicent Ferrer com a presidenta i, de la mà de la gerent, una altra dona, Joselina Vallés, va implantar una nova cultura del vi i del moscatell en un món tradicionalment d’homes. Oller va faltar la vesprada d'ahir als 72 anys d’edat i serâ soterrada esta vesrprada. Deixa marit, el conegut professor i escriptor Joan Ivars, i dos fills.

            Paqui Oller ha estat, sense dubte, una dona avançada al seu temps. I el fet de ser dona no l’ha aturada per a res, més aviat tot el contrari. Serà recordada com una dona de talent emprenedor i valent, com una persona que deixa una empremta per a sempre sense fer soroll. Amant de la terra i de l’agricultura, es va introduir en la cooperativa de la ma dels seus pares, que eren socis. Ara, l’entitat passa pel seu millor moment i no sols la mistela, sinó també el vermut i el cava, són coneguts arreu del món. De fet, la seua tasca al capdavant de la bodega va ser reconeguda fa no res amb un dels premis atorgats pel Cercle Empresarial de la Marina Alta, en la darrera convocatòria celebrada el passat dia 3 de març a l’Hotel Dénia Marriott.

            Paqui Oller va ser la primera dona que va treballar a l’Ajuntament de Teulada, allà pel 1965. Uns anys després es va casar i ho va deixat tot per amor, perquè el marit tenia la plaça de mestre a Dénia. Va ser també pionera pel que fa a l’esport local perquè el bàsquet va ser la seua gran passió. Va començar a jugar amb tant sols 17 anys i va estar vinculada a este esport fins el 2006. Va exercir de jugadora, entrenadora i va impulsar el primer club femení del poble, l’Olímpia Bàsquet Teulada, subcampiones provincials en la temporada 67-68. I així ho va reconèixer l’Associació Xarxa de Dones Teulada en l’acte que va fer al voltant del Dia de la Dona. Paqui Oller i Rosa Esquerdo van ser les dos dones homenatjades. 

<<< Tornar a la portada