Pedreguer és seu dels esports històrics i tradicionals europeus

Pedreguer és seu dels esports històrics i tradicionals europeus
  09/12/2022

El projecte Erasmus+ MAGICS (Medieval Activities Grow International Cooperation in Sport) fa estos dies parada a Pedreguer. Del 8 a l'11 de desembre el municipi acull la Segona Reunió Transnacional d'aquest projecte, finançat per la Unió Europea en el marc del Programa Erasmus+ Sport. El programa té com a objectiu fer créixer la cooperació internacional amb activitats medievals i tradicionals per crear xarxes de treball.

El projecte, coordinat per l'Associació Hongaresa Várkapitány Lovagi Torna Egyesület, implica associacions esportives tradicionals i municipis de 5 països europeus (Hongria, Itàlia, Espanya, Lituània i Xipre), en activitats destinades a la promoció d'esports normalment considerats com a "recreació històrica" ​​o element popular, com els balls tradicionals, el tir amb arc a cavall, els jocs de banderes i el joc de pilota. El projecte se centra en la importància que tenen aquests esports per a les comunitats locals, com a promotores de l'intercanvi intergeneracional i eines de transmissió de coneixements tradicionals, i per a Europa, com a expressió de la diversitat cultural com a valor primordial de la Unió.

Al llarg d’aquests dies se celebraran diversos encontres i posades en comú de les distintes aportacions de cada soci. El moment central de l'acte serà la Taula Rodona "Esports Tradicionals vs historia", amb la comunicació "De la història a la modernitat", a càrrec de Vicent Molines, president de la Federació Valenciana de Pilota, que tindrà lloc el divendres dia 9 a les 17 hores a la Casa Municipal de Cultura. A més, els membres del programa aniran a descobrir el Trinquet i la seua escola. També el divendres durant la celebració del I Trofeu ROLSER de raspall femení es farà una demostració per part dels italians Sbandieratori de les Set Contrades d'Orte del seu espectacular show. Dissabte a la vesprada, si el temps ho permet, després del festival de danses infantil, es farà un altra exhibició a la Plaça Major.

La comissió també farà una visita a la finca de l’Albarda i l’Hort d’Alè. A més recorreran els carrers de Pedreguer i visitaran el mercat.

El projecte MAGICS està finançat pel Programa Erasmus+ per al sector esportiu, destinat a permetre que les xicotetes realitats esportives amateurs adquiresquen coneixements, formen el seu propi personal, i intercanvien experiències amb altres clubs i organitzacions de la Unió Europea.

<<< Tornar a la portada