Pego actualitzarà els preus de les obres del col·legi Rosalia Bondia al no concórrer cap empresa a la licitació

Pego actualizará los precios de las obras  del colegio Rosalía Bondía al no concurrir ninguna empresa a la licitación
  02/09/2022

La corporació municipal de Pego ha aprovat en l’últim ple ordinari el dictamen de la comissió informativa relatiu a la declaració deserta del procediment d'adjudicació de les obres de construcció del centre escolar Rosalia Bondia que havien de comprendre el gimnàs, la retirada de fibrociment, canvi de finestres i reforma de l'aulari infantil.

        L’alcalde,  Enrique Moll, ha incidit en que “cap empresa no ha decidit optar per aquest projecte perquè els preus han canviat després d'haver passat una pandèmia mundial i estar vivint una guerra a Ucraïna al nostre continent que afecta a tothom”. Amb això ha recomanat l’actualització del projecte i intentar agilitzar una nova licitació.

Aquesta consideració ha estat compartida per la regidora de Compromís, Conxa del Ruste, per a apuntar que “no hi ha cap crítica sobre aquest tema. El Pla Edificant no

és el mannà i tots hem d'entendre que després d'una pandèmia i la guerra, els preus no poden ser els mateixos”.

Diferent postura ha manifestat el Partit Popular, de boca de seu portaveu, Ferran Gonzáles, per a qui “les coses no s'han fet bé des del 2017, que és

quan es va iniciar la proposta de millores del col·legi”.

Per la seua banda, el regidor de Ciuddanos, Simón Ortolá, ha criticat la, al seu entendre “falta de gestió del govern local”.

Ambdós crítiques han estat rebatides per l’alcalde per a recordar que “l'Ajuntament, a través dels seus tècnics, ha fet això que havia de fer, complint amb els terminis, que s'han vist, en algun moment endarrerits, no pel treball del consistori i si per la situació mundial de la pandèmia”.  Pel que fa a l’augment de preus ha eximit a les empreses de no decidir concórrer, ja que, segons ha dit “no podem obligar a ningú, però si modificar la proposta, sempre comptant amb l’opinió de l’escola i els pares, que al final són els que utilitzaran aquestes instal·lacions”.

Les postures contraposades han comportat que la mesura s’haja aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern PSPV-Ciutadans de Pego al que s’ha unit Compromís i les abstencions de PP i Cs.

On si que hi ha hagut unanimitat ha estat la moció de repulsa a les agressions sexuals que pateixen moltes joves quan surten de festa a les nits. “Les dones hem de poder sortir de festa quan i com vulguem sense tenir que preocupar-nos de res més que passar-ho bé amb qui ens vingui de gust”, ha sentenciat la regidora d’Igualtat, Maria Mercedes Bolta.

 

<<< Tornar a la portada