Pego emmarca la inauguració de la Infojove dins del 9 d’octubre

  • Pego emmarca la inauguració de la Infojove dins del 9 d’octubre
  • Pego emmarca la inauguració de la Infojove dins del 9 d’octubre
  09/10/2022

La inauguració oficial de l’espai Infojove a Pego ha estat emmarcat en la celebració de la Diada dels Valencians. Aquesta instal·lació, ubicada en l’antic institut, ha estat inaugurada amb una nodrida presència de la corporació municipal encapçalada per l’alcalde, Enrique Moll, i pel regidor de Joventut, Raúl Tamarit.

Aquest últim ha apuntat que la estratègica ubicació de les noves instal·lacions per al passeig Cervantes deuria de ser clau per a que seua inauguració marque un abans i un després en el dinamisme de la joventut pegolina, junt amb el recent pla aprovat recentment pel sector. En això ha convidat als potencials usuaris a incorporar-se a les activitats del dia a dia de la institució i a les que es preveu organitzar en diferents matèries per a canalitzar les inquietuds dels joves.

Per la seua banda, la tècnica de Joventut, Maido Moreno, ha incidit en els hàbits saludables que la Infojove va a intentar fomentar amb l’ajuda de institucions públiques i privades, i la incorporació d’alguns col·lectius com els quintos no sols en les festes sinó també en la vida social del municipi i la comarca.

 

ACTE INSTITUCIONAL

 

        A banda, l’acte institucional del 9 d’octubre ha comptat amb la novetat de la representació d’una sessió de microteatre a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre amb Al-Azraq i Jaume I com a protagonistes, que s’ha unit a les ja tradicionals actuacions de l’Orfeó de Pego i de la Colla de dolçainers La Clandestina. Representació que ha estat aprofitada per la regidora de Cultura, Laura Castellà en el parlament que ha llegit abans de l’ofrena per a reivindicar la importància de tindre en compte els fets històrics com a base de l’evolució de la societat de les diferents èpoques.. 

        En això ha fet una crida a fugir dels extremismes i radicalismes per a evitar conflictes, a l’hora de lluitar per allò que és important com la reivindicació de la identitat del poble valencià que ha expressat mitjançant les estrofes del poeta Miguel Hernàndez: “Cuerpos que nacen vencidos/, vencidos y grises mueren/, vienen con la edad de un siglo/, y son viejos cuando vienen”.

        Malgrat aquesta crida a la concòrdia, l’ofrena ha tornat a estar dividida entre la institucional de l’Ajuntament, i les protagonitzades per separat per Compromís i PP. Els representants d’aquest últim partit han roman asseguts mentre la colla de dolçainers La Clandestina interpretava la Muixeranga i no més han depositat el centre de flors als peus del monument a Jaume I desprès de sentir l’himne regional.  
 

<<< Tornar a la portada