Pego inicia la demolició de l’antic ambulatori per a reconvertir-lo en aparcament

Pego inicia la demolición del antiguo ambulatorio para reconvertirlo en aparcamiento
  23/01/2023

L’empresa adjudicatària del projecte de reconversió de l’antic ambulatori en aparcament ha començat a enderrocar la estructura preexistent de l’immoble.

        Segons han informat des de l’Ajuntament, l'objectiu és mantindre aquesta antiga coberta, instal·lada en els anys seixanta per a albergar, de manera momentània, el mercat municipal. En eixe sentit l’arxiver municipal, Joan Miguel Almela aclareix que “va ser una mesura circumstancial, perquè s'estava treballant en les instal·lacions que anaven a allotjar el mercat municipal, on se situa actualment”. No obstant, ha fet constar que aquest futur aparcament va ser, antany un safareig, inaugurat l'any 1927, “en el 66 es va construir la infraestructura per al mercat, un sostre sustentat per pilars, bàsicament per a resguardar-se de la pluja i el sol”. Tot això, segons destaca, fins l’edificació entre 1981 i 1983 de la infraestructura que encara es manté en peus i que va servir com a ambulatori fins que l'any 1999, es construira el nou edifici enfront del passeig Michel, i aquest passa a tenir funcions de magatzem i espai per a algunes associacions, les quals seran reubicades en altres dependències municipals a mesura que s’execute la construcció.

        La fase inicial es vorà seguida de la retirada del fibrociment utilitzat per a la construcció de l'edifici i de treballs de millora i recuperació de la coberta original, així com la conservació dels murals de finals dels 60; i es procedirà a realitzar la instal·lació elèctrica i hídrica.

        El projecte en qüestió ascendeix a 299.533,06 euros de cost i és totalment finançat pel consistori pegolí, segons ha especificat la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, per a qui “es busca amb aquesta obra habilitar l'espai per a fins a 24 vehicles, dos d'aquestes places per a usuaris amb mobilitat reduïda, amb la finalitat de donar solució al problema de falta d'aparcament en aquesta zona del municipi”. Al seu judici, la nova infraestructura “augmentarà el nombre de places d'aparcament en la zona, una demanda dels veïns i veïnes de fa anys, era una obra necessària”.

 

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada