Pego reivindica la condició de municipi turístic de qualitat

  • Pego reivindica la condició de municipi turístic de qualitat
  • Pego reivindica la condició de municipi turístic de qualitat
  27/09/2023

La visita de la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, a Pego li ha aprofitat a l’equip de govern per a sol·licitar el reconeixement del gran potencial del municipi en la matèria.

L’alcalde, Enrique Moll, junt als regidors de Turisme i Medi Ambient, Ricardo Sendra i Laura Castellà, han detallat tots els projectes que l’Ajuntament ha posat en marxa i els que pretén dur a terme com a aposta de futur en el sector. En concret han exposat el “birding” com a proposta per a gaudir de la naturalesa a través de l'observació d'ocells que el consistori pegolí va posar en marxa fa un parell d'anys.

 

APOSTA PEL “BIRDING” i MÉS INVERSIÓ AL PARC NATURAL

 

 “Volem que Pego siga Destinació Turística Birding, ja que hi ha un sector turístic molt interessat en aquest tipus de visites, que els agrada introduir-se de ple en la naturalesa a la qual té un profund respecte i el nostre parc natural ha tingut sempre gran potencial per a aquesta pràctica, i molt més ara amb el projecte de reintroducció de l'àguila pescadora, amb el qual hem aconseguit que aquest ocell rapaç torne a solcar els cels de la nostra zona”, ha apuntat Sendra.

Al seu judici “per a aconseguir-lo és necessària molta més inversió al parc natural, no sols per a poder rebre visites, sinó per a aconseguir el benestar de la fauna i flora que ell habita, pel fet que el primordial és el respecte a l'entorn natural”.

 

POTENCIACIÓ DEL FESTIVAL D’ARTS ESCÈNIQUES

 

Així mateix, la reunió ha aprofitat a l’executiu pegolí per a sol·licitar a la secretària autonòmica un impuls econòmic amb vistes a continuar amb la potenciació del Festival d’*Arts Escèniques com a pedra angular de la reconversió del Carnestoltes de Pego, després de que amb les tres edicions precedents haja aconseguit l'atenció, tant de veïns i veïnes, com de milers de visitants.

“El govern de Pego té un pla per a desenvolupar molt més aquesta iniciativa, però vol comptar amb el suport de la Generalitat per a dur-lo a terme”, va afirmar el responsable de l’àrea de Turisme.

La reivindicació ha estat arreplegada per la secretària autonòmica amb el compromís de portar a la propera edicó de FITUR una proposta conjunta de promoció dels carnestoltes de tota la Comunitat com a aposta per a la desestacionalització del turisme.

La proposta ha estat favorablement acollida pels representants del govern pegolí, han confirmat que des dels consistori s’adhereixen a una iniciativa en la que han començat a treballar.

Per a Sendra “tenim clar que el Festival d’Arts Escèniques és una aposta de turisme i activitat econòmica, pel fet que Pego és ja una destinació turística desestacionalitzat i hem d'aprofitar sinergies per a continuar millorant”.

A banda, han plantejat també la promoció futura dels Moros i Cristians i la Setmana Santa pegolina com a altres esdeveniments festers importants del municipi amb renom per tota la Marina Alta, per als quals han reclamat la catalogació de Festes d’Interés Turístic Autonòmic, per al que es necessita el suport i impuls de la Generalitat.

 

 

<<< Tornar a la portada