Pego reviu la tradició de la Setmana Santa amb una aposta pel dinamisme participatiu

  • Pego revive la tradición de la Semana Santa con una apuesta por el dinamismo participativo
  • Pego revive la tradición de la Semana Santa con una apuesta por el dinamismo participativo
  15/04/2022

El tornar a celebrar el Dijous Sant amb tot l’esplendor tres anys després, a causa de la crisi sanitària, ha constatat l’arrelament de la Setmana Santa pegolina com a una de les més espectaculars i participatives de la Marina Alta. Aquest últim aspecte ha estat dinamitzat per la novetat disposada per la Junta Central de Setmana Santa amb la programació de quatre itineraris diferents per a les confraries pel Dijous Sant.

En el primer han participat respectivament  la Creu dels Trastos, l’Oració de l'Hort i la Santa Dona Verònica per  a, des del Convent, recórrer els carrers de Sant Bonaventura, Sol, Sant Pere, Sant Marc, Pere III El Gran, Sant Francesc d’Assís, i l'avinguda Jaume I. En el segon ho han fet les confraries del Crist de la Columna, el Santíssim Ecce Homo i el Santíssim Crist de la Providència per a completar un trajecte des de la capella de l'Ecce Homo, per la plaça de l'Ajuntament, el carrer Mayorazgo Cendra, Ramón i Cajal, Camilo Pérez, Mar fins a arribar a l’avinguda Jaume I. El tercer amb les confraries de la Verge dels Dolors i el Jesús de Natzaré ha eixit des de la capella de l'Ecce Homo, seguiran pels carrers Mestre Blasco, Sant Lluís, Poeta Lorente, plaça del Mercat, carrers Filipines i Mar, fins a arribar a l'avinguda Jaume I. I finalment, la confraria del Jesús de Medinaceli ha arrancat també des de la capella de l'Ecce Homo, per a encarar els carrers Mestre Blasco, Sant Lluis, Poeta Lorente, Sant Fernando i Mar fins a arribar a l’avinguda Jaume I.

La reunió d’imatges i vestes en aquest últim punt comú d’encontre ha fet enfilar a les nou confraries el carrer Major, la plaça de l'Ajuntament fins a arribar a la capella del Santíssim Ecce Homo.

        Pel que fa a Divendres Sant la jornada ha començat amb el Via Crucis cap al Calvari amb el colorit que han aportat la comitiva de romans a cavall, ha previst la celebració de la processó del Sant Soterrament per la nit.

 

<<< Tornar a la portada