Pella i Rocayrol dirigeixen des de Dénia al trimarà Arkema en la seua travessia oceànica de la Ruta del Rom

Pella y Rocayrol dirigen desde Dénia al trimarán Arkema en su travesía oceánica de la Ruta del Ron
  14/11/2022

La Ruta del Rom, una travessia oceànica que recorre 3.542 milles nàutiques des de Saint Maló (França) fins a Pointe a Pitre (Guadalupe) s'ha posat en marxa fa uns dies amb la participació de 138 embarcacions de 14 països diferents. Entre elles figuren el trimarà Arkema, que en aquests primers dies s'ha situat al cap de la regata. Aquesta embarcació està “dirigida” des de la seu situada en Marina Port de Dénia i en la qual el navegant espanyol Alex Pella al costat de Lalou Rocayrol, director de l'equip Arkema, duen a terme el rutatge per a Quentin Vlaminck, que navega en solitari a bord del trimarà.
    “El nostre treball consisteix a triar la millor trajectòria, segons l'anàlisi de la meteorologia i de la resta d'embarcacions participants; és un treball de gran responsabilitat ja que cal prendre decisions ràpides”, adverteix Alex Pella. El rutatge només es permet en les classes dels vaixells que naveguen molt ràpid, és a dir, els multibucs, per a ajudar als patrons que van en solitari perquè només hagen d'estar pendents de la navegació i no tant del treball de taula de cartes”.
    D'aquesta manera l'equip Arkema torna a Marina Dénia després del seu pas al maig, quan van aconseguir batre el rècord Eivissa-Dénia a bord del trimarà que van establir en un temps de 2 hores, 14 minuts i 44 segons. Fins que Quentin Vlaminck arribe a Guadalupe, Alex i Lalou treballaran a bord del Galvana, en Marina Dénia, on han instal·lat la base d'operacions. “Vincular Dénia amb la vela oceànica és un somni que ja complim fa uns mesos i que ara repetirem; sempre diem que Dénia ha de ser un referent per a la vela i la nàutica espanyola”, assegura Gabriel Martínez, capità-director de Marina Dénia.

PRIMER ESPAÑOL GUANYADOR DE LA RUTA DEL ROM

    En 2014, Alex Pella va fer història en convertir-se en el primer espanyol a guanyar la Ruta del Rom, batent el rècord de la travessia en Class 40, amb 16 dies, 17 hores, 47 minuts i 8 segons. “El que més em va sorprendre d'aquesta regata va ser l'afluència de públic tan bestial que es va congregar en Saint Maló; record que en la boia del Cap Fréhel hi havia 90.000 persones i és una cosa única en la vela oceànica”, subratlla el navegant. 

LLIURAMENT DEL TROFEU MARINA DE DÉNIA

    Durant l'estada de Lalou Rocayrol a Dénia, el capità-director de Marina Dénia, Gabriel Martínez, li ha fet lliurament d'una placa i un trofeu en reconeixement al rècord Eivissa-Dénia, que ostenten des d'el mes de maig passat. El trofeu és un far que va realitzar en ferro l'escultor Toni Marí.

<<< Tornar a la portada