Penalba i Anyó recreen l’imaginari d’Estellés a la Trobada literària musical de l’Almadrava 2023 d’Els Poblets

  • Penalba i Anyó recreen l’imaginari d’Estellés a la Trobada literària musical de l’Almadrava 2023 d’Els Poblets
  • Penalba i Anyó recreen l’imaginari d’Estellés a la Trobada literària musical de l’Almadrava 2023 d’Els Poblets
  24/08/2023

La figura de Vicent Andrés Estellés ha estat la protagonista de la VIII Trobada Literària Musical al jaciment romà de l’Almadrava, organitzada per l’Ajuntament d’Els Poblets, per a posar en valor aquest espai museïtzat a l’aire lliure, que compta amb visites guiades durant tot l’estiu.

L’espectacle “Estellés de mà en mà” ha permès al músic i compositor Borja Penalba i a l’actor Francesc Anyó evocar el particular imaginari vital de l’escriptor de l’Horta, considerat el principal renovador de la poesia valenciana. Així, un i altre han recitat, cantat i posat en context les peces més senyeres del poeta de Burjassot, intercalades entre algunes cançons de Lluís Llach o María del Mar Bonet.

Així, composicions de l’ordre de “La rosa de paper”, “No puc dir el teu nom” o “Hotel Paris” han delectat als nombrosos amants de la poesia autòctona a la comarca que han desafiat la xafogor per a gaudir del singular ambient que li dona la llum crepuscular al jaciment arqueològic a l’hora de desenvolupar una oferta complementària i dinamitzadora a les visites gratuïtes destinades al foment del turisme cultural mitjançant la difusió del patrimoni de Els Poblets.

 

CONTINUITAT CONFIRMADA

 

Aquesta dinàmica ha estat ressaltada per la nova regidora de Cultura, Cristina Bisquert, quI ha fet acte de presència junt a l’alcalde José Luís Mas, per a confirmar la continuïtat de la iniciativa que ha anat consolidant-se al llarg dels anys fins a convertir-se en una cita de referència dins de la cultura de la Marina Alta en els mesos d’estiu.

“Tol el que siga el foment de la cultura valenciana be siga en la poesia o en altres disciplines anem a tractar de fomentar-ho des de la Regidoria de Cultura, en principi en la línia de l’anterior responsable del departament a la que poc a poc tractarem d’aportar algunes innovacions”, ha manifestat. En aquest aspecte ha mostrat el seu interès per aprofundir en la posada en valor de l’antiga fàbrica d’àmfores que va estar activa del S.I al III amb la gestió de les oportunes ajudes per part dels organismes supramunicipals.

       

 

 

<<< Tornar a la portada