Pep Gimeno fusiona la música valenciana i la magribí a l'Auditori Teulada Moraira

Pep Gimeno fusiona la música valenciana y la magrebí en el Auditori Teulada Moraira
  27/03/2019

El nou espectacle de Pep Gimeno Botifarra s'entrenarà a la comarca a l'Auditori Teulada Moraira. La cita és el diumenge 7 d'abril, a les 18.30 hores, sota el títol de De banda a banda del Mediterrani. El cantautor de Xàtiva col·labora amb el cantant i guitarrista marroquí Ahmed Touzani en un concert en el qual fusionen la música típica valenciana amb la magribí, amb la participació de la Colla La Socarrà de Xàtiva.
Gimeno ha comentat a CANFALI MARINA ALTA que "aquest projecte és una fusió, terme que s'utilitza ara, de dues músiques que són molt semblants. Els ritmes potser són més dispars però les tonalitats són germanes ". Botifarra indica que la trobada amb Ahmed Touzani va ser "totalment casual i segons avançàvem en la nostra col·laboració teníem més clar que la música també ens unia". "Ell -afegeix- treballa com llaurador a la localitat valenciana de Genovés, parla valencià i em va comentar un dia que quan sent les nostres cançons és com si sentís la seua pròpia terra".
En el concert s'interpretaran peces en què la música tradicional valenciana i la del nord d'Àfrica es barregen amb total naturalitat. De banda a banda del Mediterrani ha estat distingit recentment amb el premi al millor disc de música tradicional als Premis Carles Santos de la Música Valenciana. "Crec que el resultat final és bastant digne per que els dos ens hem sentit com és casa i la veritat és que hem tingut molt bon feeling", assegura Gimeno.

Subscriu-te!