Per Sant Antoni, un pas de dimoni

Per Sant Antoni, un pas de dimoni
  17/01/2022

Fa referència la dita, que s’aplica hui, 17 de gener, festivitat de Sant Antoni, a allò que s’ha allargat el dia en les últimes setmanes, des de que se superara el solstici d'hivern. Ve a suposar aproximadament una hora més de sol, entre el que s’acurta la nit pel matí i per la vesprada (mitja hora en cada tram).

Feta la dita, rememorem la festa, molt celebrada als pobles de la comarca, enguany novament marcada per les circumstàncies sanitàries que ha obligat a suspendre o ajornar-ne algunes.

En Benissa, on ha estat declarada festa d’interès turístic local, la festa s’acompanya amb una Fira i Porrat. Està previst que s’inaugure el pròxim cap de setmana i actualment s’acompanya amb un mercaet medieval que dona molt bon ambient. Un altre lloc de la comarca amb tradició de Sant Antoni molt arrelada és a Pedreguer, on constitueix la tercera festa local -desprès Sant Bonaventura i Sant Blai-. A Xàbia també hi ha una festa ben diversa, amb la cremà del pi, les cercaviles amb animals i la seus pròpia fira -també d’atraccions- i porrat.

Totes les celebracions tenen com a protagonistes els animals, amb les habituals benediccions, ja que Sant Antoni és precisament el patró dels animals. Doncs això, a disfrutar del dia i moltes felicitats per a les Antonies i Antonios, Toniques i Tonis, Tones o Tonos.

<<< Tornar a la portada