Poca gent rebutja la vacuna contra la COVID-19

Pocos rechazos a la vacuna contra la COVID-19
  01/03/2021

La immensa part de la població vol rebre la vacuna contra la COVID-19. Les dades de la Comunitat indiquen que només el 1,84% de les persones a les quals la Conselleria ha oferit vacunar-se ha rebutjat posar-li-la. Aquest percentatge és aplicable a la Marina Alta.

Fins ara s'han vacunat diferents col·lectius: els sanitaris, treballadors i persones que viuen en residències d'ancians, gent de la tercera edat a partir de 80 anys, agents de les policies locals... 

Les autoritats sanitàries han recordat que "el principal objectiu de la vacunació és previndre la infecció per coronavirus i disminuir la seua gravetat i mortalitat en cas d'emmalaltir". I remarquen que "la vacuna enfront del coronavirus és gratuïta, voluntària i també molt recomanable per a reduir l'impacte de la pandèmia".

La vacuna protegeix la persona immunitzada, però també, d'una manera indirecta, a la resta de la població, perquè quantes més persones es vacunen, menor probabilitat haurà de que els grups més vulnerables entren en contacte amb el virus.

Salut Pública registra els casos de persones a les quals s'ofereix la vacunació i la rebutgen perquè ja han passat la COVID-19, i elles mateixes consideren que la immunització natural que han generat és suficient (0,77 rebutjos per cada 100 dosi declarades). En aquest sentit, l'evidència actual indica que la reinfecció pel nou coronavirus és excepcional en els sis mesos posteriors a una infecció natural, però Sanitat ofereix la vacunació a totes les persones incloses en els grups prioritaris sense discriminar si han passat o no la infecció.

<<< Tornar a la portada