Perquè la marxa no és l'oblit: Un acte a la platja recordarà a aquells bebés que ja no estan

Porque la marcha no es el olvido: Un acto en la playa recordará a aquellos bebés que ya no están
  11/10/2021

 

Perdre un fill nounat, tindre un avortament o parir un bebé que “ha nascut adormit”, com diuen, és una experiència difícil de superar i que mai s'oblida. Amb la seua marxa, a vegades poc després de portar-li-ho a casa, unes altres sense possibilitat de fer-ho, s'esvaeixen projectes i il·lusions i es produeix un buit difícil d'omplir. La majoria de les vegades, el duel s'interioritza i poques persones creuen que hi ha lloc per al record. Les famílies que han passat per això saben que això no és així i per això, les llevadores del Departament de Salut i el grup Ales de suport al duel han organitzat una sèrie d'activitats per a recordar a aqueixos bebés, fer visible la situació dels qui passen per aqueixa pèrdua i sensibilitzar a la societat sobre el que això significa.

Com a professionals de la sanitat, les llevadores defensen un tracte digne per als qui perden a un bebé, així com protocols d'actuació concordes amb el seu dolor als hospitals. És important que les famílies reben consol i, per part dels professionals sanitaris, moltes vegades no és fàcil trobar les paraules adequades per a oferir-los aqueix suport que tant necessiten. Un gest, un moviment, el to de veu, l'entorn, els sons que arriben de la sala del costat… tot influeix, i l'estada en el centre pot arribar a convertir-se en una cosa molt freda. 

Aquest dijous, a la platja dels Marines (enfront del restaurant Oasi) se celebrarà un acte per al record d'aqueixos bebés que ja no estan. El dia 15 és el Dia del Record i del duel perinatal i des de fa uns anys, el grup de suport a la mort gestacional i perinatal de la Marina Alta Ales ho commemora amb una sèrie d'activitats obertes a la participació dels qui vulguen sumar-se a elles. En aquesta ocasió, començaran a partir de les 18 hores. A la platja, es llegirà un manifest, es farà una ofrena de llums i es dedicarà un temps a la meditació, a recordar i a compartir. Serà una celebració senzilla i hi haurà també cançons.

Ales i les llevadores han sol·licitat també als ajuntaments de la comarca que se sumen a aquest dia encenent les llums d'algun monument o de la mateixa casa consistorial amb els colors rosa i blau en senyal de suport.

Subscriu-te!