Premi del Col·legi d'Infermeria per a un infermer resident del Departament de Salut de Dénia

Premio del Colegio de Enfermería para un enfermero residente del Departamento de Salud de Dénia
  20/11/2023

Un article científic de Fernando Morenilla, infermer resident en el Departament de Salut de Dénia, ha sigut distingit com el millor treball presentat al llarg del mes d'octubre en el Col·legi d'Infermeria d'Alacant. La investigació que ha realitzat Morenilla se centra en la comparació de l'eficàcia entre la cura en ambient humit i la cura seca en pacients operats d'abscés pilonidal, un tema de gran rellevància en l'àmbit de la infermeria dermatològica. La meticulositat i la precisió amb la qual ha abordat l'estudi contribueix a millora contínua dels procediments infermers i a la cerca de millors pràctiques en la cura dels pacients.

L'article premiat forma part del seu Treball de Fi de Màster de Fernando Morenilla i ja ha sigut guardonat en el Congrés de l'Associació Nacional d'Infermeria Dermatològica i Investigació de la Integritat Cutània. 

La Directora de Cures i Serveis del Departament de Salut de Dénia, Natalia Casado, ha elogiat el treball de Morenilla, alhora que ha destacat “la qualitat i professionalitat dels nostres Infermers Interns Residents, per la seua capacitat per a combinar la pràctica clínica amb la investigació. Sens dubte, ha afegit, el de Fernando Morenilla és un exemple inspirador per a tots nosaltres”.

El reconeixement del Col·legi d'Infermeria d'Alacant no sols celebra l'èxit individual de Morenilla sinó també destaca la importància de fomentar la investigació dins de la Infermeria. Este tipus d'iniciatives contribueixen al desenvolupament de noves estratègies i protocols que beneficien directament a l'atenció i benestar dels pacients.

 

Fernando Morenilla va iniciar la seua residència en el Departament de Salut de Dénia al maig de 2022 i ha estat adscrit a la Zona Bàsica de Salut de Xàbia des de llavors. Durant la seua formació, ha girat pels Centres Sanitaris Integrats de Calp i Dénia I, Consultes Externes de l'Hospital, Hospital de Dia Onco-Hematològic, Medicina Preventiva i Unitat d'Hospitalització a domicili. L'infermer intern resident ha expressat el seu agraïment pel reconeixement i ha subratllat la importància de la col·laboració interdisciplinària en l'àmbit de la salut. Segons ha dit, "este premi no sols és un reconeixement al meu treball, sinó també a la col·laboració i suport dels meus companys, tutors i supervisors en el Departament de Salut de Dénia”.

 

 

<<< Tornar a la portada