Presentació de la marca Gamba Blanca de Calp

Presentación de la marca Gamba Blanca de Calp
  20/11/2024

Calp tancarà les celebracions del centenari de la Confraria de Pescadors aquest dissabte amb la I Jornada de la Gamba Blanca de Calp organitzat per la Confraria i l'Ajuntament. Aquest esdeveniment servirà a més per a presentar la marca “Gamba Blanca de Calp” amb la qual volen donar a conèixer aquest producte que és, sens dubte, el rei de la gastronomia calpina.

            El 6 d'abril de 1924 es va presentar el reglament de Pòsit de Pescadors de Calp davant el Govern Civil de la Província amb una finalitat social i protectora de la classe marinera. Per això l'Ajuntament va acordar dedicar 2024 a la celebració del centenari de la Confraria de Pescadors per a reivindicar les seves arrels marineres i el treball dels seus pescadors. Al llarg de l'any, s'han realitzat nombroses activitats culturals, gastronòmiques i recreatives coordinades per la Comissió del Centenari per a celebrar l'efemèride.

            Una de les iniciatives posades en marxa va ser la participació a Madrid Fusió dels tres xefs amb estrella Michelin a Calp - Rafa Soler, José Manuel Miguel i Andrea Drago- per a cuinar Peix de Calp. També en Fitur la gamba blanca va tenir un protagonisme especial amb el repartiment de cucurutxos de fritada de gamba blanca.

            El dissabte 23 de novembre l'escenari de les jornades serà la Plaça Major. Des de les 12 del migdia i al llarg el dia se celebraran degustacions de gamba bullida, fregida o amb arròs. L'aspecte gastronòmic es combinarà amb activitats paral·leles, des de teatre per a xiquets a l'actuació de la Muixeranga de la Marina Alta i actuacions musicals de Mala Manera Tarifa i Mina Ritz DJ. Hi haurà servei de bar a benefici dels Portadors de la Mare de Deu del Carme que donaran el 50% de la recaptació els afectats per la DANA de València.

            La marca Gamba Blanca de Calp se suma a la de Peix de Calp posada en marxa fa uns anys per a potenciar i promocionar el peix comercialitzat des de la Confraria. La campanya consistia en la creació d'un distintiu de qualitat, de manera que aquells establiments que disposaren del símbol de Peix de Calp oferiren la garantia que el seu peix era desembarcat i comercialitzat en la llotja calpina. La marca incideix en l'excel·lència d'aquest producte així com en la seva gran varietat i versatilitat, la qual cosa el converteix en una menja idònia tant per a l'alta cuina com en la cuina de qualsevol llar.

<<< Tornar a la portada