Presentat el recurs contenciós contra l'ampliació de la piscifactoria de Calp

Presentado el recurso contencioso contra la ampliación de la piscifactoría de Calp
  24/01/2023

Primer va ser un recurs d'alçada davant la Direcció General d'Agricultura i Pesca –que va ser desestimat- i ara l'Ajuntament de Calp ha presentat davant la Sala contenciós i administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el recurs contra l'ampliació de la piscifactoria. Fonts oficials apunten que el cursos atribueix “falta de rigor i deixadesa” a la Conselleria en la supervisió de la documentació presentada per l'empresa per a obtenir l'autorització d'ampliació de la macrogranja marina.

S'al·ludeix que la Conselleria no ha respectat el principi de precaució, que ve recollit en el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, i que implica l'adopció de mesures preventives per a reduir un possible impacte ambiental. L'estudi de corrents que va presentar l'empresa corresponia a la Vila Joiosa i no a Calp i, a més, es va realitzar durant només un mes “temps insuficient per a avaluar i assegurar que l'activitat de la granja no té un efecte negatiu sobre les àrees marines protegides, les plantes, animals i microorganismes i les zones de bany”, tal com s'explica en el recurs.

S'incideix també en l'impacte paisatgístic en una població turística com Calp així com en la inexistent valoració per part de Conselleria de les repercussions econòmiques que suposarà l'ampliació de la piscifactoria. Un informe del cap d'Àrea de Promoció Econòmica el xifra en 450 milions d'euros.

L'alcaldessa, Ana Sala, assegura que “la Conselleria no ha guardat el suficient zel a l'hora de supervisar i exigir els informes corresponents”.

<<< Tornar a la portada