Presenten un fitxer amb 44 receptes fetes amb Peix de Calp

Presentan un fichero con 44 recetas hechas con Peix de Calp
  20/02/2023

L'Ajuntament de Calp i Creama han editat un llibre de receptes amb el Peix de Calp com a ingredient protagonista amb l'objectiu de donar a conèixer les múltiples possibilitats culinàries d'aquest producte. Una Mar de Sabors compta amb 44 receptes, dues d'elles aportades pels dos xefs amb estrella Michelin, Rafa Soler i José Manuel Miguel, unes altres 22 per restaurants locals i una vintena més han estat aportades per la ciutadania. El llibre combina així receptes tradicionals de la cuina de Calp amb altres d'avantguarda.

            Aquestes receptes estan dividides en quatre apartats: arrossos i fideuà, entrants, sopes i guisats i principals. A més, el llibre compta amb un annex amb receptes per a elaborar salmorreta i fumet, que constitueixen la base per a elaborar moltes altres receptes. I inclou una taula amb les propietats nutricionals de les diverses varietats de peix que es capturen en major quantia a Calp a més d'una fitxa amb l'impacte que el consum del Peix de Calp té sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

            El llibre s'ha editat amb el format de fitxes perquè tinga un ús pràctic en les cuines. A més, es pretén editar en el futur noves receptes pel que aquest format permetrà la seva ampliació. També està disponible en format pdf que es pot descarregar gratuïtament des de la web de turisme. El regidor de Promoció Econòmica comenta que “el receptari neix amb l'objectiu d'acostar a la gent el Peix de Calp; ja que en els últims anys s'ha perdut el costum de cuinar amb aquest producte nostre, tan versàtil com únic”.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha destacat el seu defensa del sector pesquer perquè “som un poble amb mar en el qual només queden 11 embarcacions de més de 40 que hi havia fa uns anys i que està sofrint molt”. Per això, segons va recordar, l'Ajuntament de Calp ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'ampliació de la piscifactoria. “No tenim res en contra de l'aqüicultura però no a costa del nostre peix natural, fresc i sa”, assegura Sala.

<<< Tornar a la portada