Professionals del Departament de Salut de Dénia recomanen una bona hidratació per a previndre colps de calor

Profesionales del Departamento de Salud de Dénia recomiendan una buena hidratación para prevenir golpes de calor
  20/07/2023

 Especialistes del Servei d'Urgències subratllen les importància de beure, malgrat no sentir set, així com evitar exposició al sol en les hores centrals del dia

 

El Cap del Servei d'Urgències de l'Hospital de Dénia, Dr. Antonio Barceló, destaca la importància d'una correcta hidratació per a evitar colps de calor i protegir la salut de la població davant l'onada de calor que aquests dies assota la província d'Alacant, amb temperatures superiors als 40 graus en diverses àrees i màximes de 42 graus en alguns municipis.

Encara que s'espera que aquesta calor extrema remeta en els pròxims dies, els professionals del Servei d'Urgències de l'Hospital de Dénia, conscients dels riscos que les altes temperatures i l'exposició al sol poden representar per a la salut, ofereixen una sèrie de recomanacions per a gaudir de l'estiu i les vacances de manera segura i responsable.

El Dr. Barceló posa l'accent en la importància de la hidratació, fins i tot sense sentir set, així com evitar el consum excessiu de begudes amb cafeïna, alcohol o refrescos. “Hem de procurar, assegura, romandre en llocs frescos, a l'ombra o amb aire condicionat, i evitar l'exposició solar i la pràctica d'esports a l'aire lliure durant les hores centrals del dia, entre les 11.00 i les 17.00 hores. A més, matisa, és important utilitzar roba lleugera i de colors clars que permeta una adequada transpiració".

Els professionals del Servei d'Urgències també destaquen la importància de prendre precaucions en enfrontar-se a les altes temperatures. Encara que el nostre cos té la capacitat d'autoregular-se i adaptar-se als canvis climàtics, l'exposició a una calor excessiva o la presència de factors de risc, poden afectar el funcionament adequat de l'organisme. Per tant, és fonamental prendre mesures preventives per a garantir el seu bon estat de salut.

"Les malalties associades a la calor van des d'enrampades, que poden ser un indicador primerenc que alguna cosa no va bé en el nostre cos, fins a afeccions més greus, com a marejos, augment de la temperatura corporal amb febre, pèrdua sobtada de consciència o colps de calor", adverteixen els especialistes.

Aquestes condicions poden afectar persones joves que realitzen exercici intens en les hores centrals del dia i no s'hidraten adequadament, així com a xiquets, ancians i aquells que prenen uns certs medicaments, com a diürètics o antidepressius, que dificulten els mecanismes reguladors del cos. Factors de risc com l'obesitat, la diabetis i problemes cardíacs o renals també dificulten la capacitat del nostre organisme per a regular la temperatura corporal.

 

 

<<< Tornar a la portada