Programa complet de les Festes de Juliol de Pedreguer

Programa complet de les Festes de Juliol de Pedreguer
  29/06/2022

Les Festes de Juliol de Pedreguer tornen per fi a partir de divendres 8 i fins diumenge 17, per tal de gaudir d’una intensa setmana amb els actes que ha programat la Comissió de 2022. Unes festes que tindran com a protagonista especial la Quintà 2022 l’Estrallà, en la que s’han unit dues quintades, les que es van quedar sense poder gaudir del seu any degut a la pandèmia. Ara tornen les festes dedicades a Sant Bonaventura amb tot el seu esplendor, i amb molta gana per celebrar.

El programa sencer és el següent:

 

DIVENDRES 8

NIT DEL PREGÓ

 

- A les 13h.: Anunci de l’inici de les Festes en honor a Sant Bonaventura amb el tradicional volteig general de campanes i cercavila amb dolçaina i tabalet.

- A les 19.30 h.: Exhibició d’entrades de Bous:

I Entrada de bous negres de la ramaderia LA PALOMA.

II Entrada de bous rojos de la ramaderia BENAVENT. (Des del C/Sant Blai)

III Entrada de bous pintos de la ramaderia ELS COVES.

A continuació I vesprada de concurs de la ramaderia CRESPO.

- A les 23.30 h.: La Comissió de festes i la Quintà 2022 L’ESTRALLÀ, acompanyats per la BATUCA KATUBA, acudiran a l’Ajuntament on tindrà lloc, des del balcó, l’emotiu pregó a càrrec del futbolista internacional del Valencia CF i veí de Pedreguer JOSE LUIS GAYÀ.

Tot seguit, encesa de la Carcassa de l’inici de les Festes de Pedreguer.

A continuació, IV Entrada de Bous de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES, patrocinada per LA QUADRILLETA i solta de vaques de la ramaderia BENAVENT.

- A les 24 h.: Gran nit de rock amb l’actuació al pati del col·legi l'Alfàs dels grups SMOKING SOULS, LA FUGA i NATIVA.

 

DISSABTE 9

DIA DE LA PRESENTACIÓ

- A les 8 h.: V Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia ASENSI.

- A les 10 h.: Matinal popular del CLUB CICLISTA DE PEDREGUER al polígon industrial les Galgues II.

12:00h VI Entrada de Bous de la ramaderia BENAVENT i solta de vaques de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES.

- A les 13 h.: Volteig general de campanes.

- A les 17.30 h.: XLIX Volta a peu a Pedreguer, organitzada pel CLUB D’ATLETISME CAMETES. En acabar, hi haurà cervesa i aigua patrocinada per CHORRO MARÍ per a tots els participants a la Plaça de l’Amistat.

- A les 18 h.: I Entrada i solta de carretons per a xiquets i xiquetes a la Plaça Major.

- A les 18.30 h.: Exhibició de partides simultànies d’escacs a la Glorieta de la Creu, organitzada per l’ESCOLA MUNICIPAL D’ESCACS DE PEDREGUER.

- A les 19 h.: VII Entrada de Bous de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES i II vesprada de concurs de la ramaderia ELS COVES.

- A les 19.30 h.: Cercavila de la BANDA DE MÚSICA DEL CENTRE ARTÍSTIC MUSICAL DE PEDREGUER.

- A les 23.30 h.: Gran nit de la presentació de festers i festeres, majors i infantils i Comissió de Festes 2022 al pati del col·legi l’Alfàs.

Tot seguit, actuació de l’impressionant musical HOMENATGE A MECANO “Me cuesta tanto olvidarte”.

En finalitzar, tindrà lloc una Macrodiscomòbil.

 

DIUMENGE 10

SANT ROC

- A les 8 h.: Volteig general de campanes.

08:00: VIII Entrada de Bous de la ramaderia CRESPO i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

- A les 8.30 h.: Concurs de pesca al Parador de Xàbia, organitzat pel CLUB DE PESCA de Pedreguer.

NOTA: Les inscripcions es realitzaran al Bar Costablanca (Bar Charco)

- A les 10 h.: XVII Partida de pilota valenciana al Trinquet de Pedreguer organitzada pel CLUB DE PILOTA de Pedreguer.

- A les 10 h.: Cercavila de la BANDA DEL CENTRE ARTÍSTIC MUSICAL DE PEDREGUER.

- A les 10 h.: Torneig de truc als PÒRXENS, organitzat per l’ASSOCIACIÓ AMICS DEL TRUC.

- A les 12 h.: Missa solemne en honor a Sant Roc, acompanyada per l’orgue Grenzing amb el seu organista JOSEP VICENT GINER i cantada pel COR DE SANT BONAVENTURA.

En finalitzar la missa, es farà el lliurament de trofeus del truc, del concurs de pesca i de la pilota valenciana.

A continuació, degustació de cervesa i fruits secs patrocinats per CHORRO MARÍ SL i ALMENDRAS ARTIGUES SL, als Pòrxens.

- A les 19 h.: Tradicional Entrada de la Murta acompanyada per la BANDA DE MÚSICA DEL CENTRE ARTÍSTIC MUSICAL i la COLLA L’OCAIVE DE PEDREGUER.

A continuació IX Entrada de Bous de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES, patrocinada per MASYMAS i III vesprada de concurs de la ramaderia LA PALOMA, patrocinat per ALBERTO BALLESTER i ESTANC MARUJA.

- A les 19.45 h.: Exposició sobre PEDREGUERS PEL MÓN organitzada per L’ASSOCIACIÓ ELS PÒRXENS (Associació per a la Recuperació del Patrimoni Cultural de Pedreguer) al C/ MESTRE SERRANO, 30, de 20 a 22h tots els dies de festes.

- A les 24 h.: Gran nit de ball a la Plaça Major, amb l’actuació de l’orquestra PIRATA.

 

DILLUNS 11

DIA DEL BOU

- A les 8 h.: X Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia LA PALOMA.

11:30h XI Entrada de Bous de la ramaderia BENAVENT.

A continuació, homenatge als retalladors de Pedreguer ANDRIU, ANDRÉS SERRA, JEFFRY I VICENT COSTA, amb vaques de la ramaderia ELS COVES.

Tot seguit, Classes Pràctiques de toreig a càrrec dels toreros de Pedreguer, LLUIS SEGUÍ ORTOLÀ I JOSE TOMÀS COSTA, que desbravaran dos bous de la ramaderia cordovesa JUSTO BARBA.

- A les 19 h.: XII Entrada de Bous de la ramaderia LA PALOMA.

Finalitzada l’entrada, concentració al corral de l’Avinguda d’Alacant dels membres de l’ASSOCIACIÓ CULTURAL PASSIÓ PELS BOUS i de tots els aficionats que vulguen acompanyar fins la Plaça Major.

A continuació, solta de Bous Serrils: un bou de la prestigiosa ramaderia ALCURRUCEN de Toledo, núm. 46G7, i tres bous de la ramaderia SÁNCHEZ ARJONA de Salamanca, núm. 16G7, 23G7 i 15G7, patrocinats per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL PASSIÓ PELS BOUS.

- A les 20 h.: Concert a la Plaça de l’Amistat a càrrec de la “Colla de Dolçainers i Tabaleters” ELS TRAGINERS de Pedreguer. Hi haurà granissat patrocinat per  PALACIO HELADOS ARTESANOS I GRANISOL i burret patrocinat per CHORRO MARÍ SL per a tots els assistents.

- A les 0.30 h.: XIII Entrada de bous de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES patrocinada per PIENSOS Y FORRAJES DURA TOMÀS SL, PANXETA CARNISSERIA i XARCUTERIA, OFICINA TÈCNICA SAPENA i PANADERIA POU NOU.

A continuació, gran desafiament amb solta de dos vaques per ramaderia entre les afamades LA PALOMA, BENAVENT I ELS COVES, organitzat i patrocinat  per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL PASSIÓ PELS BOUS.

- A les 0.30 h.: Discomòbil a la plaça de l’Amistat amb els djs MITCH VAN STAVEREN, SERGIO PÉREZ i ACRILIQUE patrocinada per la quintà L’ESTRALLÀ.

 

 

DIMARTS 12

PAELLES

- A les 8 h.:  XIV Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia CRESPO.

10:00h II Entrada i solta de carretons per a les xiquetes i xiquets a la Plaça Major.

- A les 10.30 h.: Concentració al Centre Social de tota la gent gran del poble i marxa cap a la Residència de la Mare de Déu del Carme, acompanyats per QUINTANA i PACO. Es repartiran fartons per gentilesa de SUPERMERCATS MASYMAS i orxata patrocinada per GRANISOL (Vicente Monfort).

A més a més, hi haurà ball amenitzat per QUINTANA i PACO.

- A les 11 h.: Passacarrer infantil per a tots els xiquets i xiquetes amb les festeretes i festerets infantils del poble, acompanyats per la BATUCA KATUBA, patrocinada per BAR PLAÇA, des de la Plaça Major fins al Parc del Patronat, on hi hauran jocs infantils i aquàtics per a tots els xiquets i xiquetes que vulguen passar-ho bé.

- A les 12 h.: Tradicional Concert Festiu a l’Església de la Santa Creu dirigit per JOSEP VICENT GINER.

- A les 13 h.: Cervesa i cassalla a gogó a la Plaça de l’Amistat, amenitzada per la Xaranga MAMA’T I CALLA, patrocinada per la Quintà 2011 L’ESTREPITÀ i per la Quintà 2012 LA DESENFRENÀ.

- A les 13.30 h.: Concurs de paelles populars a la plaça de l’Amistat, amb la col·laboració de SUMA-SUPERMERCAT MARGARITA i les carnisseries PANXETA, BLANQUET I ORTOLÀ. Aquest esdeveniment estarà amenitzat per la xaranga MAMA’T I CALLA. Es premiarà la paella més bona i la més original.

- A les 16 h.: Festa de l’espuma al Carrer Mestre Serrano patrocinada per la Quintà L’ESTRALLÀ.

- A les 17 h.: Gran actuació del famós cantant internacional KING ÁFRICA, a la plaça de l’Amistat.

- A les 18 h.: II edició del festival BUFAFEST a la replaceta de la Bufa. Discomòbil amb el DJ ALEX FEMENIA, patrocinat per AUTO SALVÀ CGA CAR SERVICE.

- A les 19.30 h.: XV Entrada de Bous de la ramaderia LA PALOMA i IV vesprada de concurs de la ramaderia HNOS. CALI, organitzada i patrocinada per la PENYA EL CANYÍS.

- A les 23 h.: Concerts a la Plaça de l’Amistat dels grups LA MOCHA, patrocinat per ELECTRICITAT ARAQUE.

A continuació, actuació del grup flamenc RUMBADOS.

- A les 0.30 h.: XVI Entrada de Bous de la ramaderia BENAVENT i seguidament solta de vaques de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES.

 

 

DIMECRES 13

CARROSSES

- A les 10.15 h.: Esmorzar popular per a totes les xiquetes i xiquets a la Plaça de l’Amistat patrocinat per SUPERMERCATS MASYMAS. A continuació, espectacle infantil PUFF EL DRAGÓN MÁGICO, inclòs en la campanya de difusió de música i teatre de la diputació d’Alacant.

- A les 12 h.: XVII Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia LA PALOMA.

- A les 17.30 h.: Gran desfilada de carrosses i grups a peu per l’itinerari de costum. La desfilada estarà animada per la COLLA ELS TRAGINERS, LA BATUCA KATUBA i la BANDA DE MÚSICA de Pedreguer.

- A les 0.30 h.: XVIII Entrada de Bous de la ramaderia BENAVENT patrocinada per XIRIN37, i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

- A les 0.45 h.: Discomòbil a la plaça de l’Amistat amb els djs ALEX FEMENIA, ALEX ESTEVE i JOAN ORTUÑO, patrocinada per la quintà L’ESTRALLÀ.

 

DIJOUS 14

SOPAR POPULAR + NIT DEL FOC

- A les 8 h.: XIX Entrada de Bous de la ramaderia CRESPO i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

- A les 12 h.: XX Entrada de Bous de la ramaderia BENAVENT i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

- A les 18 h.: Berenar popular per a tots els xiquets i xiquetes a la Plaça de l’Amistat patrocinat per SUPERMERCATS MASYMAS i, a continuació, Cordà infantil al C/MAJOR amb la col·laboració de l’ASSOCIACIÓ CULTURAL COET I CORDA. La Comissió convida a totes les xiquetes i xiquets del poble a participar d’aquest esdeveniment.

- A les 19.30 h.: XXI Entrada de Bous de la ramaderia LA PALOMA pel C/ Sant Blai i patrocinada per PEDRO CANTÓ SL, i V vesprada de concurs de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES.

- A les 22 h.: Sopar popular al pati del Col·legi l’Alfàs, amenitzat per la XARANGA MAMA’T I CALLA.

Tot seguit, gran actuació de l’orquestra LA TRIBU.

- A l’1 h.: GRAN CORDÀ organitzada per l’ASSOCIACIÓ CULTURAL COET I CORDA.

NOTA: per a assistir a la cordà és necessari llegir els advertiments del llibre de festes i respectar les normes establides.

 

 

DIVENDRES 15

DIA DE SANT BONAVENTURA

- A les 8 h.: Volteig general de campanes i despertà de coets a càrrec de la pirotècnia RICARDO CABALLER.

- A les 10 h.: Cercavila de la BANDA DEL CENTRE ARTÍSTIC MUSCIAL DE PEDREGUER.

- A les 12 h.: Missa solemne acompanyada per l’orgue Grenzing amb l’organista Josep Vicent Giner i cantada pel cor Sant Bonaventura.

En finalitzar, es dispararà una gran traca a càrrec de la pirotècnia RICARDO CABALLER. Seguidament, tradicionals carreres del gall.

- A les 20 h.: La comissió de Festes, juntament amb les festeres i festers majors i infantils, visitaran les taules de postulació contra el càncer. A continuació, es realitzarà l’ofrena a Sant Bonaventura, a la qual convidem a tot el poble a participar. En acabar l’ofrena, es dispararan XXI Salves i començarà la Solemne Processó del nostre Patró Sant Bonaventura.

La Comissió convida a tot el veïnat a engalanar els carrers per on passa la processó.

En finalitzar, es dispararà un fabulós castell de focs artificials des del pati del Col·legi l’Alfàs a càrrec de la pirotècnia RICARDO CABALLER. Convidem a la gent del poble que baixen fins al carrer Blasco Ibañez, ja que aquest serà el millor lloc des d’on s’hi podrà gaudir. Amb la col·laboració de TERRANOVA, PEDRO CANTÓ i AVELLÀ GRÀFIQUES.

- A les 0.30 h.: Gran nit d’espectacle a la Plaça Major, amb l’actuació de l’orquestra LA MUNDIAL.

 

DISSABTE 16

MARE DE DEU DEL CARME + DIA DE QUINTADES

- A les 8 h.: Volteig general de campanes.

- A les 8 h.: XXII Entrada de Bous de la ramaderia CRESPO i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

- A les 10 h.: Esmorzar de coques a la Plaça de l’Amistat amb la col·laboració de FORN CARRER AMPLE i FORN ADELA.

- A les 11.30 h.: Cercavila de 34 baixos i sousàfons a càrrec dels CARNEVALISTES SUÏSSOS.

- A les 12 h.: Missa solemne a la Residencia del Carme cantada pel COR SANT BONAVENTURA de Pedreguer.

- A les 12 h.: XXIII Entrada de Bous de la ramaderia LA PALOMA i solta de vaques de la ramaderia BENAVENT.

- A les 13 h.: Cervesa i cassalla a gogó a la Plaça de l’Amistat, amenitzada pels CARNEVALISTES SUÏSSOS i amb el DJ ÀLEX FEMENIA, patrocinat per la Quintà 2010 L’ATROPELL. 

- A les 18 h.: Concentració de quintades al corral de bous situat a l’Av. d’Alacant. A continuació, VII Entrada de Quintades, acompanyades pels CARNEVALISTES SUÏSSOS, la Xaranga Xarangata, patrocinada per la Quintà 2010 L’ATROPELL,  i la Xaranga Garanxa patrocinada per la Quintà 2011 L’ESTREPITÀ i per la Quintà 2012 LA DESENFRENÀ.

A continuació, gran vesprada de ball a la Plaça Major amb l’actuació de l’orquestra LA PATO.

- A les 0.30 h.: Espectacular exhibició d’entrades:

XXIV Entrada de bous de la ramaderia ASENSI.

XXV Entrada de bous de la ramaderia LA PALOMA, aquesta entrada es farà pel C/ Sant Blai.

XXVI Entrada de bous de la ramaderia ELS COVES, patrocinada per ALMENDRAS ARTIGUES.

Tot seguit, solta de vaques de la ramaderia LA PALOMA.

- A les 0.30 h.: Gran Macrodiscomòbil amb l’actuació del famós DJ HENRY MÉNDEZ al pati del Col·legi l’Alfàs.

 

DIUMENGE 17

- A les 8 h.: XXVII Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia LA PALOMA.

- A les 10 h.: XXI Torneig de petanca al Parc del Patronat, organitzat pel CLUB DE PETANCA.

- A les 12 h.: XXVIII Entrada de Bous de la ramaderia ELS COVES i solta de vaques de la ramaderia ASENSI.

- A les 18 h.: III Entrada i solta de carretons per a xiquets i xiquetes a la Plaça Major.

- A les 19.30 h.: XXIX Entrada de Bous de la ramaderia FERNANDO MACHANCOSES, patrocinada per ROLSER. Tot seguit, VI vesprada de concurs de la ramaderia BENAVENT.

Al finalitzar, es lliuraran els premis del concurs taurí a les ramaderies participants.

- A les 20 h.: Actuació del grup de Danses a la plaça de l’Amistat a càrrec del grup de DANSES DE PEDREGUER, amb música i danses tradicionals. Hi haurà burret a gogó per a tots els assistents patrocinat per CHORRO MARÍ SL.

- A les 24 h.: Gran nit de ball a la Plaça Major amb l’actuació de l’orquestra IMAGEN.

- A les 3.30 h.: XXX Entrada de Bous de la ramaderia CRESPO i solta de vaques de la ramaderia ELS COVES.

<<< Tornar a la portada