Queda mascareta al menys fins la primavera de 2022

Queda mascarilla por lo menos hasta la primavera de 2022 
  13/10/2021

"ueda màscara almenys fins a la primavera de 2022 

 

L'ús de la mascareta en espais tancats continuarà sent obligatori fins a la primavera de 2022, segons les estimacions feta per la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Tot això si la xifra de contagis i de morts a causa de la COVID-19 continua baixant. 

Eliminar la mascareta serà el vertader pas cap a la nova normalitat i la decisió depén del Govern d'Espanya i no de les comunitats autònomes. Mentrestant, s'han anat alleujant les restriccions com la dels aforaments en establiments d'hostaleria i llocs públics. La ministra ha insistit en la pandèmia segueix entre nosaltres.

L'alt percentatge de persones vacunades és una altra dada que juga a favor. La veritat és que les dades són favorables i la fi de la pandèmia està cada vegada més a prop. Però els experts recorden que cal esperar per si es produeix una nova variant, que podria complicar les coses.

Hi ha “alegria i eufòria” per les bones dades sanitàries, tal com ha destacat la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez. Des de Moncloa s'advoca per continuar utilitzant les mascaretes, atés que la normativa actual és bastant flexible i permet no portar-la en exteriors, sempre que es puga mantindre la distància de seguretat. “Siguem prudents i mantinguem la mesura”, ha insistit la ministra.

<<< Tornar a la portada