Regional Preferent: Festí del Jávea, punt d'or del Dénia, i fiasco per al Calp

• Regional Preferente: Festín del Jávea, punto de oro del Dénia, y fiasco para el Calpe
  07/05/2023

La jornada vinté-octava del grup III de la Regional Preferent ha resultat més decisiva dels esperat amb uns resultats que deixen pràcticament liquidada la lliga. El Dénia ha sumat un punt contra el Tavernes (1-1) que li deixa seté i amb plaça en el Grup dels Huit ja garantida matemàticament. L'altra gran alegria és per al Jávea, que s'ha donat un festí de gols (9-1) contra el Cullera, i és huité, a tan sols un punt de l'objectiu. La creu l'ha posada el Calp, que va caure contra el líder, l'Ontinyent 1931, i perd pràcticament les seues opcions.
    El Jávea ja fa jornades que està de festa -cinc triomfs consecutius-, però això d'aquest diumenge ha sigut de traca, amb la bandeta de música animant la graderia inclòs. I els números que acumula en els últims partits li situen en un parell de selectes grups: pocs han aconseguit nou punts en un mateix partit, i pocs també -a penes els dos primers- han sigut capaços de sumar cinc triomfs consecutius.
    Als 15 minuts minuts el marcador ja reflectia un 3-0, i al descans un demolidor 5-1. La festa va continuar després de la represa amb quatre tants més per als locals. Ramis (2), Joan, Cap, Mario Izquierdo (2), Carles Bisquert, Umar i Rubén Ortolá han sigut els anotadors de la vesprada.
    A Dénia l'empat fa gust de glòria, en un partit molt disputat. Els locals es van anar al descans amb 1-0 gol de Seguí, però en la segona meitat van igualar els visitants per a deixar un marcador que classificava matemàticament als dos conjunts en el Grup dels Huit.
    Per part seua, el Calp ho va donar tot davant un líder que ha demostrat al llarg de la competició estar per damunt dels seus rivals. Diego Cambra va posar el 0-1 res més començar la segona part i el marcador no es va moure, malgrat que el conjunt calpí ho va entregar tot. Els de Lauro es queden amb molt poques esperances per a estar entre els huit primers, encara que ho intentaran en aquestes dues pròximes jornades.