Restaurant Mena, més de seixanta anys fent arrossos i tirant canyes

  • Restaurante Mena, más de sesenta años haciendo arroces y tirando cañas
  • Restaurante Mena, más de sesenta años haciendo arroces y tirando cañas
  21/07/2021

Dir que el Restaurant Mena és un referent a Dénia no és res nou. Durant més de 60 anys, la família Mena ha obert els braços des del seu negoci a nadius i visitants per a oferir-los el millor que sap fer -els seus arrossos, el seu marisc i altres exquisideses de la bona cuina de la Marina Alta- i al mateix temps, quasi sense proposar-li'l, fer del seu establiment una mica més que una bona casa de menjars. El seu carisma, el seu tarannà acollidor, la seua valentia i constància en temps difícils, el seu fer afable i el seu bonhomía s'han traduït en un prestigi merescut i en la lleialtat dels seus clients, pels qui l'han donat i el continuen donant tot. És una cosa recíproca que es dona també amb els proveïdors. Aquesta mateixa setmana, la família hostalera del Restaurant Mena ha rebut un homenatge per part del grup Heineken i Torres Distribución per una fidelitat que es tradueix en més de 60 anys de relació comercial, una cosa molt difícil d'aconseguir en un mercat tan competitiu com l'actual.

L'estreta relació amb el grup de begudes es remunta a l'any 1957 amb el mític bar Monterey, que regentava Diego Mena Llorca al carrer Marqués de Camp. A ell es va referir Alejandro Vázquez, representant en la zona de l'Àguila, com “un visionari” que dos anys després, en 1959, obriria al costat de la seua dona -María Cuesta Llidó- i els seus tres fills el berenador del final dels Gires. Va començar sent una barraca de cañizos coneguda popularment com a Casa l’Olivero, on es feien principalment paelles a llenya. Les filles, Maruja i Vicenta, estarien en la cuina i allí, amb tan sols 15 anys, el fill del matrimoni Mena Cuesta, Diego, començaria una relació amb l'hostaleria que el convertiria en l'alma mater del negoci familiar. Poc després s'incorporaria a l'equip de cuina Josefa Larrosa Navarro, La Murciana, la seua esposa. Amb l'elaboració de bons arrossos, productes de la mar i plats de la cuina mediterrània, i sense oblidar tot el que va aprendre de la seua sogra, seguiria al capdavant dels fogons durant 45 anys. 

Hui dia són els fills de Diego i Fina -María de la Mar, Mónica, Natividad i Diego, cap visible del Restaurant Mena- els qui dirigeixen el vaixell, com a ells els agrada cridar a aquest puntal de l'oferta gastronòmica de Dénia, aqueixa que tant han contribuït a enfortir.

Va dir Vázquez que el restaurant continua sent una casa d'acolliment “vingues d'on vingues”, la qual cosa va corroborar el director d'Heineken, Javier Prat, en remarcar els llaços d'unió entre el grup de begudes i Mena. Va estar també present la gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Reme Cerdà, qui va felicitar una família treballadora que s'ha acurat a oferir “el millor producte, la millor qualitat i el millor tracte” i ha contribuït amb això a fer de Dénia una destinació turística i gastronòmica de primer ordre.

Diego Mena Larrosa va parlar d'una relació “pròxima, d'amistat i sincera” amb les famílies Ripoll primer i Torres després, encarregades de la distribució de les begudes del grup. Va haver-hi anècdotes i records, amb la figura de Diego l’Olivero, com encara alguns es refereixen al seu pare -que per alguna cosa va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat-, planejant en la conversa. I una categòrica afirmació per part del seu fill abans del brindis: “Durant més de 60 anys l'aixeta d'aquesta cervesa ha sigut ací i seguirà fins que el Mena tanque”. Perquè el Mena, val la pena.

<<< Tornar a la portada