Ribera edita un conte infantil per a ensenyar als xiquets a identificar aliments amb alt contingut en sucre

  • Ribera edita un cuento infantil para enseñar a los niños a identificar alimentos con alto contenido en azúcar
  • Ribera edita un cuento infantil para enseñar a los niños a identificar alimentos con alto contenido en azúcar
  14/11/2022

· “Julia i els aliments tramposos” és el primer conte infantil dirigit a xiquets d'entre 5 i 10 anys amb diabetis per a controlar millor la seua malaltia, però també al públic infantil general, per a identificar els aliments saludables

· El conte, avalat per professionals sanitaris del grup, ajuda a identificar aliments “tramposos” que semblen saludables, però tenen sucre

- El grup sanitari Ribera ha editat el seu primer conte infantil per a ensenyar a xiquets d'entre 5 i 10 anys a identificar aliments amb alt contingut en sucre i poder controlar, de manera fàcil, la seua glucosa. 

 

“Julia i els aliments tramposos” és un conte il·lustrat original que, a través de la seua història i dibuixos, ensenya als més xicotets que hi ha aliments que, encara que semblen que són saludables, contenen alt contingut en glucosa. L'objectiu d'aquesta iniciativa és acostar la malaltia als xiquets, amb i sense diabetis, perquè comprenguen la importància de mantindre una correcta alimentació. Contes com aquest enforteixen als pacients infantils que pateixen aquesta malaltia i fomenten el seu aprenentatge i autonomia. A més, suposa fer un pas més enllà en l'assistència sanitària, apostant per iniciatives que humanitzen l'atenció mèdica.

 

Aquesta acció s'emmarca en la commemoració del Dia Mundial de la Diabetis i suposa una oportunitat per a crear consciència sobre l'impacte de la diabetis en la salut de les persones. El lema de 2022 any en aquest dia que promou l'OMS és “Educació per a protegir el demà”, amb l'objectiu d'enfortir l'accés a una educació en diabetis de qualitat tant per a professionals com per a les persones que viuen amb diabetis, cures i la societat en general.

 

El conte infantil naix com una eina didàctica que els professionals sanitaris de Ribera utilitzaran dins del pla d'acció comunitària en les seues àrees d'influència. A partir de hui, els professionals sanitaris es posaran en contacte amb els col·legis d'educació infantil i primària per a poder organitzar un calendari formatiu sobre diabetis.

 

Des de Ribera, convidem a pares i professors al fet que facen ús d'aquest material.

 

Per què és important la diabetis? 

 

El nombre de persones que viuen amb diabetis en el món va augmentar de 108 milions a 420 milions en els últims trenta anys. El 14% de la població a Espanya té diabetis, és a dir, al voltant de 6 milions de persones, i tant la incidència de la diabetis tipus 2, la més habitual (90-95% de casos), com de la diabetis tipo1, creix cada any. Es calcula que el 40% de les persones amb diabetis desconeix la seua condició.

La càrrega de malaltia associada a diabetis és enorme i creixent: en només 20 anys la mortalitat per diabetis ha augmentat 70% a nivell mundial.

 

 

<<< Tornar a la portada