Ricardo Bofill torna als carrers de Calp

Ricardo Bofill regresa a las calles de Calp
  23/02/2023

Dins de les activitats programades amb motiu de l'Any Bofill per a commemorar el 50 aniversari de la Muralla Roja i el llegat de l'arquitecte català a Calp, aquesta setmana s'han instal·lat lones en diversos punts que recullen el procés de construcció dels emblemàtics edificis de La Manzanera. Les lones mostren també fotografies d'un jove Ricardo Bofill en el període de construcció del Xanadú i la Muralla Vermella, quan a penes tenia 23 anys.

            La Manzanera en construcció és la primera de les tres exposicions programades a l'aire lliure i en ella es mostra una nova perspectiva, amb els edificis en construcció a través d'algunes fotografies inèdites. La Muralla Roja apareix abans de ser pintada amb la seva cridanera escala cromàtica i es reprodueix també l'inici del projecte de La Manzanera amb la construcció del Plexus. Les lones amb les fotografies es mostraran al llarg dels pròxims mesos en la plaça Colón, en la plaça Manuel Miró i en la plaça Beat Sendra.

            Aquesta exposició tindrà continuïtat al llarg de l'any amb una nova mostra sobre els edificis ja construïts, un Bofill madur i consolidat com a arquitecte universal, etc. Les fotografies pertanyen a l'Estudi d'Arquitectura Ricardo Bofill i a l'arxiu municipal.

Es proposa completar la visita a aquestes lones amb el recorregut de la sendera Voramar Borumbot, una senzilla ruta que comença a la platja de l'Arenal, al costat de la plaça Colón on s'han instal·lat diverses de les fotografies, i finalitza en la Cala La Manzanera, just a l'altura dels edificis de Bofill.

<<< Tornar a la portada