És l’hora dels joves

És l’hora dels joves
  02/10/2021

Art, teatre, muralisme, tallers, jocs i un 'flash mob' en una setmana pensada des de i per a la joventut

 

Amb propostes variades, culturals, artístiques i d’oci, arriba a Dénia la Setmana Cultural Jove amb un seguit d’activitats pensades des de i per als joves. És el resultat de les idees aportades pels participants en el I Fòrum Jove, que es va posar en marxa el mes de març. Entre el 2 i l'11 d'octubre hi haurà jocs, teatre, art, muralisme, balls i poesia en diferents espais municipals. Tot i que gran part dels actes van adreçats a joves a partir de 14 anys, ahir divendres per al vesprada i hui dissabte pel matí s’ha habilitat un espai de joc a les dependències de Joventut amb accés per a majors de 12 anys. S’ofereixen ulleres de simulació, Nintendo Switch, Cornhole, 4 en ratlla gegant, jocs de taula, futbolí, bitllar i ping-pong, entre altres coses.

L’Institut Juan Gil Albert impartirà un taller de teatre i dansa també hui dissabte a la sala ETC. La Sala Joves Art s'obrirà als dibuixos i il·lustracions de Joan Siscar i Cristian Cosmai del 4 al 21 d'octubre mentre que els dies 6 i 7 hi haurà teatre per a reflexionar i parlar amb les funcions No más bullyng i Sexualizarte al Centre Social. L'edifici de Joventut esdevindrà de nou en llenç per a dos nous muralistes a partir del dia 7, i les obres hauran d’estar acabades el dia 12. 

Divendres 8 hi haurà un flashmob a la Plaça del Consell a les 18 h. i el diumenge 10, tornen els jocs i tallers a l’edifici de Joventut -esta vegada per a majors de 14 anys- amb una escape room, tallers de grafiti i de free style. Hi  haurà també taller de balls urbans i de zumba, en este cas a la Plaça del Consell. Les activitats es tancaran dilluns 11 d'octubre amb un taller de poesia, a càrrec de Todas las mentiras del mundo, a la Biblioteca de Dénia.

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia al telèfon de Joventut 96 642 37 00. Les invitacions per a No más 'bullyng i Sexualizarte es poden reservar a www.notikumi.com. 

El regidor de Joventut, Juan Sapena, ha agraït el treball dels integrants del Fòrum Jove -un punt de trobada i intercanvi d'idees obert a tots els joves d'entre 16 i 30 anys de Dénia- i ha anunciat que les reunions es reprendran després de la Setmana Cultural. Són de caràcter obert i se celebren quinzenalment en divendres.

Subscriu-te!