Setmana negra del coronavirus: 34 morts a la comarca i tancament del col·legi Gargasindi de Calp 

Semana negra del coronavirus: 34 fallecidos en la comarca y cierre del colegio Gargasindi de Calp
  06/02/2021

La comarca ha iniciat el mes de febrer amb una setmana negra. S'han registrat 34 morts per COVID-19 i s'han disparat els brots. Entre ells, el que ha afectat el col·legi Gargasindi de Calp, que ha obligat a tancar les seues portes en les seues dependències provisionals de Benissa. La incidència en els centres educatius és major. Encara així, les previsions apunten al fet que la corba de casos anirà descendint. 

Des que va començar la pandèmia no s'havien registrat tantes defuncions en tan pocs dies. De les 34 noves morts, 11 eren veïns de Benissa, 7 a Calp i 5 a Dénia. També hi ha hagut 2 a Orba, 2 a Pego, 2 al Verger, 2 a Pedreguer i la resta a Teulada, el Ràfol d'Almúnia i Els Poblets. En total, 136 persones han perdut la vida pel coronavirus. 

Les últimes dades facilitades per la Conselleria indiquen que a la comarca hi ha 1.459 positius confirmats per PCR, mentre que la incidència acumulada és de 849, una xifra molt més baixa que la de la setmana passada. 

Quant als contagis, ahir es van notificar altres 484 positius, repartits de la següent forma: 138 nous casos a Dénia, 91 a Calp, 55 a Xàbia, 46 a Benissa, 32 a Ondara, 22 a Pedreguer, 21 a Pego, 19 a Teulada, 18 en Gata, 17 al Verger, 11 a Orba, 4 al Poble Nou de Benitatxell, 3 a Xaló, 3 a l'Atzúbia, 2 a Beniarbeig, 2 a la Vall de Laguar, 1 a Alcalalí.

Al llarg de la setmana s'han fet públics 24 nous brots, localitzats a Dénia (7), Xàbia (5), Calp (3), Pego (2), Ondara (4), Teulada (1), Llíber (1) i Benissa (1). Aquest últim brot, que té 10 casos, correspon al col·legi Gargasindi. 

Ahir, en la reunió dels responsables sanitaris de la comarca amb els alcaldes o regidors de la comarca, es va informar que es nota un lleuger descens en els contagis però que la situació és molt greu. Des dels ajuntaments es continua recomanant que la població tinga responsabilitat, que respecte les normes sanitàries i que es mantinga la major part del temps possible a les seues cases amb la finalitat de disminuir els contactes socials. 

Es va incidir en què la pressió hospitalària és menor. En aquests moments hi ha 11 pacients amb COVID-19 en l'UCI (la setmana passada estaven ocupades els 14 llits disponibles en aquest servei) i 49 ingressats en planta. 

<<< Tornar a la portada