Canfali Marina Alta

Sense plāstic és fantāstic!

  • Sense plāstic és fantāstic!
  • Sense plāstic és fantāstic!
  • Sense plāstic és fantāstic!
  • Sense plāstic és fantāstic!
  • Sense plāstic és fantāstic!
  • Sense plāstic és fantāstic!
  27/12/2019

El Nadal és època de consum. Comprem aliments i regals de forma descontrolada i, a el mateix temps, es disparen els residus que generem. El plàstic és el residu que més ha crescut percentualment en els últims anys. Està present en el nostre dia a dia, a casa, a la feina, a la roba, als supermercats, als bars, a les botigues ... No estaria de més que en aquests dies de consum desenfrenat intentàrem reduir el seu ús i la generació de aquest tipus de residus.

Aquí van algunes idees: Fugim dels envasats i optem pels productes a granel i les compres en mercats, xarcuteries, carnisseries, fruiteries i peixateries, per exemple. Abans begudes en envàs de vidre que de plàstic. Anem a comprar amb carros, cabassos, bosses de tela o reutilitzables. No utilitzem vaixelles de plàstic; si no volem fregar plats, gots i coberts, comprem els sol ús biodegradables. I a l'hora d'adquirir regals, fixem-nos en els joguets de fusta, rebutgem els embolicats en plàstic i, per allò que molts papers de regal també porten plàstic, reutilitzem els diaris per embolicar els regals.

Un estudi publicat per la revista Science Advances fa dos anys, advertia que de les 8.300 milions de tones de plàstics produïdes al llarg de la història un 30% encara segueix en ús. La resta, uns 6.000 milions de tones, s'han convertit en residus. I d'ells, només s'ha reciclat el 9%. El 12% ha estat incinerat i el 79% ha anat a parar a abocadors o ha estat llançat a el medi ambient


Sabent que una bossa de plàstic tarda 150 anys a degradar-se i una ampolla de PET pot fer-ho fins a 1.000 anys, no és hora ja que pensem en reduir el nostre consum de plàstics d'un sol ús?

Sandra Gertrúdix, Pepa Server, Rosa Fontanet, Leandra Berenguer i Juan Ivars, Marisa Torres, Vicenta Piera i Pepe Baeza fan les seues compres sense plàstic. I tu, a què esperes?

Canfali Marina Alta tanca la campanya Sense Plàstic és fantàstic! de 2019 amb l'últim sorteig de l'any.

Agraïm la col·laboració dels participants i de les empreses Rolser de Pedreguer i Kbas de Gata, que ens han facilitat els regals.

Redueix el consum de plàstics d'un sol ús i recorda ...

Sense plàstic és fantàstic!

Cercar notícies
Agenda