Set col·lectius feministes convoquen a tota la comarca per manifestar-se a Gata contra la violència de gènere

Set col·lectius feministes convoquen a tota la comarca per manifestar-se a Gata contra la violència de gènere
  17/11/2023

La lluita contra la violència de gènere pren una dimensió comarcal amb la convocatòria que han realitzat a Gata set col·lectius feministes de la Marina Alta, amb una concentració que tindrà lloc el 25 de novembre i que servirà per denunciar el maltractament i el masclisme. Es tracta de set grups ben diversos que comparteixen uns objectius comuns: el feminisme interrelacional, l'antifeixisme i l’antiracisme, i el recolzament a col·lectius com ara el LGTBi. Així ho va assenyalar Marina Pelín, portaveu de l’organització d’aquesta gran trobada.

Els col·lectius que s’han sumat a la iniciativa són: el Col·lectiu Feminista de Gata; l’Assemblea Feminista de Xàbia; La Comissió de la Dona de l’Associació de Veïns de Jesús Pobre; la Comissió d’Igualtat d’Ondara; Racó Lila; Reacción Feminista; i la Muixeranga de la Marina Alta. 

L’objectiu és també donar-li una projecció comarcal a la lluita contra la violència de gènere, un pas que l’organització està convençuda que es pot donar amb la incorporació de nous col·lectius que facen créixer la iniciativa. De fet, han mostrat el seu recolzament altres grups feministes no constituïts com a entitat. Pelín pensa que és important sumar perquè “entre totes podem aprendre les unes de les altres”.

En la presentació de la manifestació, que va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Gata, va intervindre també Pepa Tortosa, del grup feminista de Jesús Pobre, per recordar l’origen del 25N, amb el qual es rememora l’assassinat de les germanes Miravall a la República Dominicana l’any 1960. Un record que Tortosa va voler ampliar a les dones de països com Afganistan, Iraq, Nicaragua, i també a les dones dels llocs on hi ha guerra, ja que constitueixen el grup social, junt amb el dels xiquets, més vulnerable a aquestes circumstàncies. I com no, també a les 53 dones assassinades a Espanya en l’últim any.

Alhora, Tortosa va aprofitar per denunciar el sistema judicial “masclista i patriarcal” i la necessitat de formar als jutges i jutgesses en matèria de perspectiva de gènere, a més de reivindicar més recursos per als jutjats de gènere. També va demanar “una educació que motive la igualtat i una vertadera educació afectivo-sexual” als centre educatius. Més recursos cap a les víctimes de violència de gènere, i potenciar la integració social de les víctimes, són altres dels deures pendents d’aquesta societat, segons va apuntar la representant feminista.

 

MANIFESTACIÓ A GATA

 

Pel que fa a la manifestació a Gata, prevista per al pròxim dissabte 25 de novembre a les 20 hores, el recorregut partirà des de la Plaça Roja i conclourà a la Plaça Vella. Per a la cloenda, hi haurà una actuació de l’escola de ballet municipal de Gata i el concert del grup Oxígen.

En l’acte de presentació del programa va estar present també la regidora d’Igualtat de Gata Yolanda Leyda, així com altres representants de formacions feministes. També hi va estar present Elena Reduán, qui ha dissenyat el cartell que duu per lema “Contra totes les violències masclistes”, compartit amb el de “Feministes de la Marina Alta unides”. 

La regidora de Gata ha aprofitat per fer una crida als veïns de la comarca ha sumar-se a l’acte. L’Ajuntament contribueix en l’organització de la manifestació i en la seua difusió. 

<<< Tornar a la portada