Setanta teles d’artistes de setze països diferents s’exposaran en Art al Vent de Gata

Setanta teles d’artistes de setze països diferents s’exposaran en Art al Vent de Gata
  10/08/2017

Art al Vent, la mostra d’art tèxtil a l’aire llliure “més important de l’Estat Espanyol i més internacional de la Comunitat Valenciana”, tal i com l’ha definida el cap del grup organitzador, Josep Ginestar, enceta aquest pròxim dilluns 14 d’agost la catorzena edició. Una mostra que omplirà el Carrer la Bassa amb setanta teles dissenyades per altres tants artistes procedents de setze països diferents, amb representació dels cinc continents. La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha participat junt amb Ginestar de la presentació d’Art al Vent, consolidat com un referent cultural de l’estiu a la comarca.

        Ginestar ha recordat que les obres, que estaran exposades durant tres setmanes, han estat seleccionades entre totes lesque s’han presentat a la convocatòria per un jurat professional. Al mateix temps ha destacat, com a dades curioses, la alta participació d’artistes de Brasil i Xina en aquesta edició així com el gran nombre de dones que figuren entre els participants.       

“Es tracta d’una història d’amor”, assenyala el coordinador de la mostra, “per part de la localitat que l’acull cada any, per part dels artistes que participen desinteressadament i per part del jurat”. En aquesta ocasió ha estat format per Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; Paulina Ortiz, artista i dissenyadora tèxtil;  i Katriina Flensburg, artista tèxtil.

Per a Ginestar, Art al Vent, a més de ser una manera d’acostar l’art contemporani a la població en general,  pretén ser útil a la població ja que “representa una dinamització comercial i turística i crea una identitat de poble, al mateix temps que una dinamització cultural a través de la programació cultural paral·lela que des de la regidoria es prepara al voltant de la mostra”.

<<< Tornar a la portada