Som Marina Alta es mobilitza de nou contra Marina Salut amb un recurs contra els incompliments de contracte

Som Marina Alta se moviliza de nuevo contra Marina Salut con un recurso contra los incumplimientos de contrato
  29/11/2021

Som Marina Alta, la plataforma que integren alcaldes i alcaldesses de Compromís i partits independents de la comarca, ha posat en marxa un procés judicial contra els que considera incompliments contractuals de l’Hospital Marina Salut que comporten “greus efectes per a la salut de la ciutadania”. El recurs s’inicia amb el reclam d'expedients a l’Administració, que arriba desprès que la Conselleria de Sanitat no responguera a la reclamació inicial de la plataforma d’encetar una revisió del compliment contractual dins de les seues obligacions, segons adverteixen. 

    “La gestió privada d'aquest hospital públic ha provocat una disminució dels recursos destinats a la ciutadania, afectant al dret a una sanitat pública amb qualitat i dignitat”, denuncien. El transcurs d'aquest contenciós administratiu es va iniciar el mes de juny amb una reclamació prèvia enfront de la Conselleria de Sanitat dirigida per Ana Barceló preceptiva en els tràmits jurídics, recorden des de la plataforma. No obstant, dita reclamació prèvia demanda la resolució immediata del contracte de gestió a la mercantil per un “incompliment manifest relatiu a l'execució d'infraestructures com el centre de Salut de Dénia o Calp, la falta de personal sanitari contractat que comporta la disminució de l’atenció oferida per aquest hospital, així com, la penalització econòmica a l'empresa tal com s'estableix al contracte signat fa 16 anys”. 
    Som Marina Alta persegueix que el no compliment de les obligacions sanitàries des de l’any 2005 implique una compensació econòmica per part de l’empresa i s’accelere el procés de reversió. El vicepresident de l'associació, l'alcalde independent del Poble Nou de Benitatxell, Miguel Ángel García Buigues ha assenyalat que “la gent dels nostres pobles ens demanda una implicació política per fer front a la precària situació de l'únic hospital comarcal, per tant, ja no val posar-se de perfil mentre les persones sofreixen”. 
    Per altra banda, Josep Costa, president de la plataforma i alcalde de Gata, ha avançat que aquest procés judicial és el primer pas per fer justícia a la Marina Alta. “Són massa anys esperant actuacions enfront de la fallida del sistema sanitari de la Marina Alta que va provocar el PP quan va vendre la nostra sanitat a canvi de no sabem què”.

<<< Tornar a la portada