Teulada Moraira instal·la 22 boies ecològiques de fondege enfront de la platja del Portet

Teulada Moraira instala 22 boyas ecológicas de fondeo frente a la playa del Portet de Moraira
  23/06/2022

L'Ajuntament de Teulada ha instal·lat 22 noves boies ecològiques enfront de la platja del Portet de Moraira, en una iniciativa que té com a objectiu complir amb la demanda afavorint el fondege responsable i protegint els camps de posidònia oceànica. Segons l'estudi de compatibilitat d'estratègies marines, realitzat per la Universitat d'Alacant, aquesta actuació suposa un menor impacte en les prades de posidònia, ja que es redueix “la intensitat i àrea d'influència de les pressions antropogèniques significatives sobre els hàbitats que són clau per a assegurar els serveis i funcions del medi marí”. 
    Així doncs, l'objectiu d'aquest projecte és “evitar/reduir els efectes directes i indirectes dels dragatges sobre els hàbitats bentònics vulnerables; i evitar els efectes adversos de l'explotació de recursos marins no renovables sobre els hàbitats biogènics i/o protegits”. 
    El regidor de Medi Ambient i Platges, Luis Caballero, ha volgut apel·lar a la responsabilitat social, "promovent així una actitud respectuosa amb el nostre medi natural i tractant de no deixar empremta per on passem”. “Aquesta és una mesura que beneficia més que perjudica el conjunt de la societat; amb les boies ecològiques augmentem l'oferta de fondejos responsables en les zones on és habitual l'amarrament d'embarcacions durant el període estival, alhora que contribuïm a preservar la reserva natural de posidònia oceànica de les nostres platges”, ha insistit Cavaller.
    La mesura s'ajusta a la demanda de l'Associació de Turisme Nàutic de la Marina Alta (ATNMA), que va ser un dels actors principals a l'hora de consensuar i recolzar el decret autonòmic per a la protecció de la posidònia, posicionant-se a favor de la instal·lació de boies ecològiques en tots els municipis costaners, entre ells el de Teulada Moraira.

<<< Tornar a la portada